Ellen Degeneres a negat că este rasistă, printr-un mesaj postat pe Twitter, după ce a generat critici în mediul online după ce a publicat o fotografie editată în care apare purtată în spate de atletul Usain Bolt, în timp ce sportivul aleargă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, informează contactmusic.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt foarte conştientă de rasismul care există în ţara noastră. Sunt departe de a fi rasistă”, s-a apărat Ellen Degeneres, marţi, pe Twitter.

Atletul jamaican a fost surprins de un fotograf zâmbind la cameră, în semifinala probei de 100 de metri la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. 

După ce fotografia a devenit virală, Ellen Degeneres, în vârstă de 58 de ani, a publicat pe Twitter, luni, aceeaşi imagine, dar modificată astfel încât să apară călare pe spatele sportivului. 

Ellen Degeneres a fost criticată de mai mulţi utilizatori ai reţelei de socializare, unii dintre ei spunând că imaginea este rasistă şi insensibilă.

”Ai crezut că ar fi amuzant să publici o imagine cu tine călărind pe spatele unui bărbat de culoare? Nu. Şterge acest gunoi rasist”, a scris unul dintre utilizatori. 

”Scuzele nu vor rezolva problema. Este incredibil de ridicol. Cum îndrăzneşti”, a mai fost criticată Ellen Degeneres.

Un alt utilizator a cerut ca cel care a avut ideea de a modifica imaginea cu atletul Usain Bolt să fie concediat. ”Oricare intern a crezut că această imagine este o idee bună ar trebui să fie concediat. Imediat”, a scris el.

Cu toate acestea, atletul Usain Bolt, care a fost invitat în emisiunea prezentată de Ellen Degeneres, în anul 2015, a distribuit imaginea, în sprijinul prezentatoarei, întrucât nu consideră că intenţia modificării fotografiei a fost de a îl jigni.

Ellen DeGeneres, născută pe 26 ianuarie 1958, este o actriţă, prezentatoare şi scriitoare americană. A jucat rolul principal în sitcomul ”Ellen” din 1994 până în 1998 şi îşi prezintă propriul talk show TV, ”The Ellen DeGeneres Show”, începând din anul 2003.

Considerată una dintre cele mai talentate actriţe de comedie din lume, Ellen DeGeneres a anunţat în mod public că este lesbiană, în 1997, în emisiunea ”The Oprah Winfrey Show”.

Vedeta americană a prezentat de două ori gala de decernare a premiilor Oscar şi a câştigat numeroase trofee în televiziune, inclusiv 26 premii Daytime Emmy şi un premiu Primetime Emmy.

Sportivul jamaican Usain Bolt a câştigat, luni dimineaţă, al treilea titlu olimpic în proba "regină" a atletismului, 100 de metri. Bolt a terminat cursa în 9 secunde şi 81 de sutimi, fiind urmat de americanul Justin Galin (9''81) şi de canadianul Andre de Grasse (9''91).

Usain Bolt este campion olimpic la 100 metri şi la Beijing în 2008 şi la Londra în 2012. El a câştigat a şaptea medalie de aur la JO şi poate ajunge la nouă la Rio, dacă se impune la 200 de metri şi  4x100 metri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.