Cântăreaţa Elena Cârstea, care a revenit de curând în ţară pentru a-şi vedea familia din Agnita, a transmis că este şocată de vestea morţii lui Ioan Gyuri Pascu, despre care spune că era un om bun, vesel şi cald, şi de care o lega o prietenie de mai multe decenii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Noi suntem toţi şocaţi, eu am întrebat de când am venit acasă unde-i Gyuri. Mi-au zis că-i la Bucureşti şi am zis că îl văd la Bucureşti că trebuie să merg acolo săptămâna viitoare şi pe urmă am aflat vestea asta oribilă. Noi am copilărit împreună, am cântat împreună, noi am făcut o formaţie, Trandafirii Negri. Ne ştim de aşa mulţi ani că nici nu mai ţin minte. Cred că eram prin clasa a şasea, a şaptea când ne-am cunoscut. Toţi ne-am dorit să facem ceva cu vieţile noastre, să fim artişti şi iată că Dumnezeu ne-a ajutat să şi fim. Este o pierderea aşa dureroasă, mai ales că era un om atât de bun şi de vesel şi de cald, şi de talentat, iar cuvintele sunt de prisos”, a spus Elena Cârstea.

Cântăreaţa, în vârstă de 54 de ani, stabilită de mai mulţi ani în străinătate, l-a întâlnit ultima dată pe artist în 2013.

Vineri, de la ora 12.00, ea va participa la îmnormântarea care va avea loc în cimitirul evanghelic din Agnita.

Zeci de persoane, între care actori şi personalităţi din lumea muzicii, şi-au luat rămas bun de la Ioan Gyuri Pascu, miercuri, la capela cimitirului Bellu din Bucureşti, unde a fost depus trupul neînsufleţit al artistului.

Actorul şi muzicianul Ioan Guyri Pascu a murit la vârsta de 55 de ani, luni dimineaţă, în reşedinţa sa din Bucureşti, în urma unui stop cardio-respirator.

Ioan Gyuri Pascu, născut pe 31 august 1961, în Agnita, a fost muzician şi actor, membru al grupului de umor Divertis din anul 1987. S-a lansat în cariera muzicală în anul 1977 şi de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care pop, rock, jazz, blues şi reggae.

A fondat mai multe formaţii de succes în anii '90, precum The Blue Workers şi Pacific. A lansat mai multe piese de rock alternativ prin casa lui de discuri, Tempo Music, şi a fost un critic al radioului comercial românesc.

Pe lângă activitatea de la Divertis, unde a abordat în special satiră politică, Ioan Gyuri Pascu a mai jucat în lungmetraje precum ”O vară de neuitat”, în regia lui Lucian Pintilie, şi în ”Occident”, regizat de Cristian Mungiu. A jucat şi în mai multe piese de teatru, precum ”Take, Ianke şi Cadîr”, asigurând şi coloana sonoră pentru o parte din ele.

Ioan Gyuri Pascu a colaborat cu mai multe posturi de televiziune, printre care TVR 1, Antena 1 şi Pro TV. A contribuit ca jurnalist sportiv şi comentator de sport şi a scris mai multe cărţi de spiritualitate şi pentru copii. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.