Mai mulţi elefanţi din Thailanda, decoraţi cu desene în culori puternice, i-au stropit pe turiştii care se aflau, marţi, în străvechea capitală Ayutthaya, cu ocazia unei bătăi cu apă, care a devenit o veritabilă tradiţie în cadrul festivităţilor ce marchează Anul Nou în această ţară, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”E ceva de nedescris, e uimitor. Vii aici, te urci în tuk-tuk (vehicul pe trei roţi, n.r.) şi participi la o bătaie cu apă alături de elefanţi”, a spus David Gray, un turist britanic care a participat la eveniment.

Ayutthaya, oraş înscris în patrimoniul mondial UNESCO, găzduieşte una dintre cele mai populare tabere de elefanţi din Thailanda.

În acest an, Thailanda celebrează acest festival anual al apei, denumit Songkran, din 13 până pe 15 aprilie, pentru a marca Anul Nou tradiţional.

Despre Festivalul Songkran se spune adeseori că este cea mai mare bătaie cu apă din lume - participanţii se stropesc între ei cu cantităţi mari de apă, sub un soare arzător. Toată lumea este binevenită, iar turiştii vin în număr mare, din toate colţurile lumii, pentru a participa la acest eveniment anual insolit.

Thailandezii cred că apa alungă ghinionul şi contribuie la stimularea prosperităţiii.

În plus faţă de această bătaie cu apă, Anul Nou este sărbătorit în Thailanda prin reuniuni familiale, rugăciuni şi omagii aduse strămoşilor şi vizite în cimitire la mormintele rudelor decedate.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.