Ediţia 2020 a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary, programată să aibă loc în luna iulie, a fost anulată din cauza pandemiei, iar organizatorii au anunţat că vor oferi spre vizionare în cinematografele din Cehia câteva dintre filmele selectate pentru anul acesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jiří Bartoška, preşedintele festivalului, a transmis într-un comunicat: „Credem cu tărie că vizionarea unui film împreună cu alţi oameni într-o sală este o experienţă puternică şi de neînlocuit. Şi pentru că Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary este unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Republica Cehă, am decis că o versiune alternativă ar fi împotriva misiunii principale a festivalului: de a aduce împreună cineaştii şi oamenii din diverse medii pentru a se bucura de opere cinematografice”.

În timpul pregătirii ediţiei de anul acesta, departamentul de programare al festivalului a ales diverse filme „interesante”. Având în vedere că Guvernul ceh plănuieşte să relaxeze măsurile de izolare din 8 iunie, cinematografelor le va fi permis să ruleze filme pentru 50 de spectatori, iar organizatorii festivalului au decis să realizeze o versiune specială a programului „KVIFF at Your Cinema”.

Astfel, cinefilii din întreaga ţară vor putea viziona selecţia de filme pe parcursul zilelor destinate iniţial festivalului de anul acesta, 3 - 11 iulie.

În plus, festivalul va prezenta o versiune virtuală a programului dedicat industriei de film, „KVIFF Eastern Promises”, între 6 şi 8 iulie. Aici vor fi prezentate companiilor şi programatorilor de festivaluri filme aflate în diverse stadii de dezvoltare şi producţie din Europa Centrală şi de Est, Balcani, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

KVIFF s-a alăturat, de asemenea, iniţiativei online „We Are One: A Global Film Festival”, proiect YouTube din care fac parte şi Berlinala, Cannes IFF şi Venice IFF.

Cea de-a 55-a ediţie a Festivalului de Film de la Karlovy Vary va avea loc între 2 şi 10 iulie 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.