Cea de-a 71-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin ar putea să aibă loc în format hibrid, potrivit Variety, care notează că organizatorii unuia dintre cele mai importante evenimente de gen din lume, care urma să aibă loc în februarie, au decis să îl regândească pentru luna martie şi începutul lunii iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Festivalul a fost programat să aibă loc în 2021 între 11 şi 21 februarie, în format fizic. Din cauza creşterii numărului de infecţii cu SARS-CoV-2 în Germania şi a impunerii de noi restricţii, organizatorii urmăresc să mute secţiunea competiţională online, la începutul lunii martie, iar European Film Market să aibă loc, în acelaşi format, simultan. 

Un mini-festival cu premiere mondiale organizate onsite este planificat pentru începutul lunii iunie.

Un purtător de cuvânt al Berlinalei a refuzat să comenteze, însă a precizat că organizatorii vor anunţa detalii săptămâna aceasta.

Ei s-au gândit, ca variantă, la organizarea unei ediţii în format fizic în luna aprilie, însă Guvernul federal - care acoperă mare parte din finanţare - nu a vrut să îşi ia angajamentul pentru costuri, având în vedere incertitudinea situaţiei sanitare.

Bugetul Berlinalei de anul acesta a fost de 27,2 milioane de euro.

În cifre, Berlinala 2020 a însemnat: 18.518 invitaţi din industrie (reprezentând 132 de ţări), 3.447 de jurnalişti din 82 de ţări, şi 479.365 de bilete de cinema vândute. În programul public au fost 341 de filme şi 732 de proiecte, la European Film Market. Festivalul a ocupat 15 cinematografe pentru proiecţii şi, în total, 29 de săli. Împreună cu proiecţiile din EFM, totalul a fost de 40 de săli de cinema.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.