Ed Sheeran şi Camila Cabello s-au aflat între muzicienii de top care au cântat, marţi, la Birmingham, în cadrul unui concert televizat cu scopul de a strânge fonduri pentru Ucraina, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Line-up-ul de două ore de la „Concert for Ukraine” din Birmingham i-a inclus pe cântăreaţa ucraineană Jamala, care a câştigat în 2016  Eurovision Song Contest, veteranul Nile Rodgers & Chic, precum şi formaţiile Snow Patrol şi Manic Street Preachers.

„Este o cauză atât de importantă, sunt atât de onorat să fiu aici”, a spus Sheeran în timpul recitalului său. Apoi a cântat cu Cabello, care a interpretat şi o versiune a piesei „Fix You” de la Coldplay. 

„Cu toţii ne rugăm pentru pace şi siguranţa oamenilor din Ucraina”, a spus Cabello. 

Un moment emoţionant al serii a fost interpretarea tânărului violonist Illia Bondarenko, care a cântat cântecul popular ucrainean „Verbovaya Doschechka” dintr-un adăpost din Kiev, împreună cu 94 de violonişti din întreaga lume.

Au fost prezenţi şi cântăreţii Emeli Sandé şi Gregory Porter, violinistul Nicola Benedett, precum şi Kingdom Choir. 

Cântăreaţa Billie Eilish şi fratele ei Finneas, care nu au putut participa, au transmis un mesaj video de susţinere. 

„Am vrut să ne oferim toată dragostea şi sprijinul tuturor celor care cântă şi, cel mai important, să ne exprimăm sprijinul şi solidaritatea cu milioanele de oameni care au fost forţaţi să-şi părăsească casele şi să lase totul în urmă”, a spus Eilish. 

Spectacolul, difuzat de posturile ITV şi STV, în timpul cărora telespectatorii au putut face donaţii, a prezentat şi filme cu eforturile de ajutorare în Ucraina, de când Rusia şi-a lansat invazia cu mai bine de o lună în urmă. Moscova şi-a numit acţiunile o „operaţie specială”. 

Organizatorii au spus că au strâns 12,2 milioane de lire sterline (16 milioane de dolari) care vor fi donaţi apelului umanitar Disasters Emergency Committee. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.