Artistul englez Ed Sheeran îşi va lansa, la finalul lunii octombrie, al cincilea album, intitulat „=”, care cuprinde 14 piese.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Albumul de studio, al cărui titlu se pronunţă „equals” (egal, n.r.),  este programat să apară pe 29 octombrie.

Sheeran a spus că a ales piesele dintr-o listă lungă, fiind nevoit să renunţe la mai multe melodii, proces care a fost „epuizant”.

„Toate îşi au locul - îl iubesc, cred că este cel mai bun pe care l-am făcut, este unitar şi sună minunat”, a spus el.

În luna iulie, single-ul „Bad Habits”, inclus pe disc, a devenit al zecelea al lui care a ajuns pe primul loc în topul britanic şi a petrecut ultimele şapte săptămâni în fruntea clasamentului. Următorul single de pe „=” va fi lansat pe 10 septembrie.

După apariţia celui de-al treilea album, „÷”, în 2017, Sheeran a pornit într-un turneu mondial care a durat doi ani şi jumătate şi a devenit unul dintre cele mai profitabile din toate timpurile, generând 567 de milioane de lire sterline din 260 de concerte şi 8,5 milioane de bilete vândute.

În timpul acelui turneu, el a finalizat un album de colaborări - cu Justin Bieber, Eminem şi Stormzy, între alţii -, intitulat „No 6 Collaborations Project”, care a fost lansat în 2019.

Ca toate albumele sale de studio, şi acesta a ajuns pe primul loc în Marea Britanie. Trei dintre single-uri au ajuns pe prima poziţie în topul din Regat.

Cel mai de succes album al lui Sheeran de până acum este „x”, apărut în 2014. El e al 49-lea cel mai bine vândut album din toate timpurile în Marea Britanie, clasat înaintea unora ca „Graceland” - Paul Simon şi coloana sonoră a filmului „The Sound of Music”.

„÷” (divide) a fost de asemenea un succes, cu „Shape of You” care e cel mai acesat cântec online din istorie.

Ed Sheeran va marca a zecea aniversare a debutului său discografic, „+”, interpretându-l integral live la Shepherd’s Bush Empire din Londra, pe 2 septembrie. Concertul va avea loc în faţa unui public restrâns, fanii aplicând pentru bilete şi fiind aleşi printr-un sistem online.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.