Ed Sheeran a fost desemnat cel mai ascultat artist prin streaming la nivel mondial pe platforma Spotify în anul 2017, potrivit unui clasament publicat de companie, informează nme.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Melodii ale lui Ed Sheeran au fost ascultate prin streaming de 6,3 miliarde de ori pe Spotify în acest an, topul 5 al celor mai ascultaţi artişti din lume pe platforma de streaming fiind completat de: Drake, The Weeknd, Kendrick Lamar şi The Chainsmokers.

Ed Sheeran ocupă primul loc şi în clasamentul celor mai ascultate melodii la nivel mondial prin streaming, cu piesa „Shape of You” - accesată prin streaming de 1,4 miliarde de ori. Topul este completat de „Despacito (Remix)”, piesă interpretată de Luis Fonsi, Daddy Yankee şi Justin Bieber, melodia originală „Despacito”, cântată de Luis Fonsi şi Daddy Yankee, „Something Just Like This”, interpretată de The Chainsmokers & Coldplay, şi „I’m the One”, interpretată de DJ Khaled cu Justin Bieber, Quavo, Chance the Rapper şi Lil Wayne.

Un alt clasament, al celor mai ascultate albume din lume prin streaming, este condus tot de Ed Sheeran, cu „÷”, album accesat prin streaming de  3,1 miliarde de ori. Acest clasament este completat de albumele: „More Life” (Drake), „Damn” (Kendrick Lamar), „Starboy” (The Weeknd) şi „Stoney” (Post Malone).

Potrivit The Guardian, Rihanna a fost desemnată cea mai ascultată artistă din lume pe platforma de streaming, întrecându-le pe Taylor Swift şi Selena Gomez, în timp ce Coldplay a fost desemnată cea mai ascultată trupă prin streaming, întregând grupurile Imagine Dragons şi Maroon 5. 

Ed Sheeran, născut pe 17 februarie 1991, în Halifax (Anglia), a lansat trei albume de studio, 14 EP-uri şi 24 de single-uri solo şi 11 în colaborare cu alţi artişti, dar şi peste 25 de videoclipuri muzicale.

Cântăreţul englez şi-a lansat cel de-al treilea album din carieră, „÷ (Divide)”, pe 3 martie 2017. El a devenit primul artist din istorie care a ocupat primele două locuri în topul single-urilor din Marea Britanie cu două piese noi, „Shape of You” şi „Castle On The Hill”, dar şi cel mai ascultat cântăreţ pe Spotify, după ce 42,2 milioane de utilizatori ai platformei accesează lunar melodii ale sale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.