Preşedintele SUA Donald Trump a folosit în campania electorală melodia "Fortunate Son" a formaţiei Creedence Clearwater Revival, doar că muzicianul John Fogerty, compozitorul piesei, îl ironizează pe liderul de la Casa Albă explicând că versurile fac referire la copiii celor bogaţi, "norocoşii", care nu au fost recrutaţi pentru războiul din Vietnam.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fogerty, care a cântat şi a compus această melodie, susţine că şi Trump a fost în aceeaşi situaţie. 

Muzicianul a postat un mesaj video pe Facebook în care spune că toată lumea cunoaşte sensul melodiei, numai echipa de campanie a lui Trump nu a înţeles despre ce este vorba - faptul că cei bogaţi au evitat armata. 

Fogerty aminteşte că a scris melodia în 1969, în plin război în Vietnam. "Atunci când am scris cântecul am fost recrutat în armată şi am fost toată viaţa un susţinător al militarilor, probabil datorită experienţei pe care am avut-o. Se făceau recrutări atunci şi mi s-a părut nedrept că tineri din clase privilegiate, adică bogaţi sau cu poziţie în societate, au reuşit să evite armata. Mi s-a părut foarte supărător că se poate întâmpla aşa ceva, încât am scris "Fortunate Son". Asta e tot sensul cântecului". 

Trump ar fi primit cinci respingeri la recrutare în timpul Războiului din Vietnam, patru dintre ele fiind legate de şcoală şi una de diagnosticul pentru probleme la oasele de la picioare. 

"Un medic mi-a dat o adeveriţă, o scrisoare autorizată pentru o problemă la călcâie", declara Trump pentru The New York Times în 2016. "Erau ciocuri. Era dificil să mergi în picioare mult timp. Nu era o problemă mare, dar era o problemă. După o perioadă s-au vindecat". 

Anul trecut, fostul avocat personal al preşedintelui, Michael Cohen, a depus mărturie în Congres şi a afirmat că scuza a fost falsă, precizând că Trump i-a spus că "nu a necesitat o operaţie" pentru acest diagnostic. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.