"Dune", fresca spaţială a lui Denis Villeneuve, va fi prezentat în avanpremieră la Festivalul de Film de la Veneţia, au anunţat joi organizatorii Festivalului de Film de la Veneţia, potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programat pentru 15 septembrie în sălile franceze, "Dune" va rula în afara competiţiei, pe 3 septembrie, la cea de-a 78-a ediţie a întâlnirii cinematografice din Italia.  

Realizat de Denis Villeneuve ("Arrival", "Blade Runner 2049"), filmul îi aduce pe ecran pe Timothée Chalamet în rol principal, alături de Rebecca Ferguson, Oscar Isaac sau Zendaya.

Iniţial aşteptat pentru decembrie 2020, lansarea acestei superproducţii la sfârşitul anului de Warner Bros. a fost amânată in extremis, în octombrie trecut, în plin val al doilea de Covid-19. 

În Statele Unite, unde "Dune" este aşteptat pentru 1 octombrie, filmul va beneficia de o lansare simultană în săli şi online, pe platforma HBO Max. 

"Împreună cu echipa mea am dedicat trei ani din vieţile noastre pentru o experienţă unică pe marele ecran. Imaginea şi sunetul filmului au fost meticulos concepute pentru a fi trăite în sală", a spus Villeneuve. 

Adaptare a romanului omonim SF scris de Frank Herbert, "Dune" povesteşte, într-un viitor foarte îndepărtat, povestea iniţaitică a nobilului Paul Atreides pe planeta Arrakis. Cunoscută şi sub numele de Dune, planeta este singurul loc cunoscut unde se găseşte Condimentul, o resursă râvnită cu virtuţi mistice, între elixirul tinereţii şi psihotrop violent. 

Imaginat de Alejandro Jodorowsky, adaptarea din 1965 a acestui roman-cult apărut în 1965 a fost realizată de David Lynch. Jumătate-kitsch, jumătate-epic, filmul său "Dune" din 1984 a fost primit dezastruos de public şi critică, precum şi de cititorii care sperau să regăsească tonul din povestea lui Frank Hebert. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.