Dracula International Film Festival a anunţat miercuri lansarea competiţiei de scurtmetraje şi lungmetraje pe teme horror, SF, thriller, supranaturale, comedii negre, animaţii, filme experimentale şi culte pentru cea de-a noua ediţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dracula Internaţional Film Festival va avea loc la Braşov, la Cinema Astra, Centrul Cultural Reduta şi Cinemateca Patria, în perioada 13 - 17 octombrie 2021.

Pentru a fi eligibile, lungmetrajele trebuie să fie produse începând cu 2019 şi până în prezent şi să nu fi fost difuzate în România. Aceste reguli sunt valabile şi pentru scurtmetrajele internaţionale.

Toate filmele eligibile vor fi evaluate de o comisie care va decide includerea lor în selecţia oficială.

La ediţia din 2021, zece filme vor intra în competiţia de lungmetraj a Dracula International Film Festival. Filmele vor fi difuzate la Cinema Astra din Braşov, dar şi online. Accesul va fi gratuit la toate proiecţiile din competiţiile festivalului.

Selecţia filmelor din categoria de lungmetraj este realizată de Ioan Big, jurnalist şi director al festivalului. Filmele de lungmetraj vor fi jurizate de un juriu internaţional.

La categoria scurtmetraj, filmele înscrise în competiţie concurează pentru trofeul Little Dracula (scurtmetraje internaţionale) şi trofeul Vladutz (scurtmetraje româneşti).

Selecţionerul secţiunii de scurtmetraje este Cristian Mărculescu, critic de film. Scurtmetrajele vor fi jurizate de un juriu internaţional.

În anii anteriori, peste 3.000 de lungmetraje şi scurtmetraje au fost înscrise în competiţiile festivalului.

Înscrierile se pot face pe www.draculafilm.ro sau pe filmfreeway.com/DraculaFilmFestival.

Dracula International Film Festival este un proiect al Asociaţiei Culturale Fanzin, realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.