Doctorul Mehmet Oz, aflat pentru prima dată în România, a vorbit miercuri, la Sala Palatului, despre cât de frumoasă a găsit ţara noastră şi a spus că oamenii nu se schimbă pe baza a ceea ce ştiu, ci pe baza a ceea ce simt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dr. Oz a vorbit, în prima parte a conferinţei ”Take Your Life to The Next Level”, despre sănătate, despre ce opreşte oamenii din schimbare, despre cât de bine îmbătrânim şi despre dependenţe.

”În România sunt locuri pe care oamenii le găsesc vindecătoare, am auzit de apele şi pădurile de aici, de Transilvania”, a spus el.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
După ce a povestit cum a petrecut, marţi seară, la Caru' cu Bere, despre mâncarea sănătoasă sau mai puţin sănătoasă, în general, despre exagerările pe care le fac când consumă bere, Dr. Oz a vorbit despre ce opreşte oamenii să se schimbe.

”Bărbaţii spun că nu au timp, în general, destui bani, suficiente cunoştinţe, şi frica de schimbare este un motiv”, a spus Dr. Oz.

El a ilustrat cu un interviu extras din emisiunea sa în care l-a avut invitat pe actorul Charlie Sheen, în care acesta vorbea despre problemele pe care le are cu dependenţa. ”Un personaj controversat. El memorează sute de pagini de scenarii, dar nu se poate descurca cu lucrurile simple”, a spus doctorul. 

”El înţelege aceste lucruri şi vrem să vedem cum le rezolvă. Charlie Sheen a regretat multe lucruri pe care le-a făcut. Dependenţa e o boală cronică, care poate duce la diabet, cancer şi poate fi fatală, dacă nu e tratată. Trebuie să nu ne mai preocupe ce cred ceilalţi despre noi, ci sănătatea noastră”, a adăugat Dr. Oz.

Pentru a urmări schimbarea, Dr. Oz se foloseşte de poveştile oamenilor şi afirmă că: ”Oamenii nu se schimbă pe baza a ceea ce ştiu, ci pe baza a ceea ce simt”.

”Trebuie să simplifici lucrurile, pentru a duce viaţa la nivelul următor”, a afirmat Dr. Oz. ”Vreau să ai apă lângă tine şi să pui lămâie în ea, pentru ca asta stimulează sucurile gastrice”. El a adăugat că, dacă prima băutură, dimineaţa, este apa, şi dacă de-a lungul zilei, procesul este repetitiv, devii mai sănătos. Astfel, ”schimbi, automatizezi viaţa”, a mai spus specialistul.

El a mai recomandat oamenilor să mânânce mâncarea preferată şi nu una cu gust de carton. ”Trebuie să găseşti soluţii care să-şi placă”, a motivat Dr. Oz, îndemnând publicul ca tot ce face să facă cu bucurie.

În ceea ce priveşte schimbarea, paşii sunt: bucuria, legătura, conexiunea cu ceilalţi, recunoştinţa.

”Orice faci să faci cu bucurie”, a menţionat specialistul. Un alt pas în transformarea proprie este legătura, conexiunea cu ceilalţi - ”aşa poţi să accezi mai sus”, a subliniat doctorul. ”Trebuie să ne simţim legaţi de oamenii din jur”, a mai spus el.  

Mehmet Oz a vorbit pe scena Sălii Palatului despre cinci obiceiuri în stilul de viaţă care ne fac să îmbătrânim mai bine - tensiunea arterială arterială ar trebui să fie 14 - 9, efectuarea de exerciţii zilnice timp de 30 de minute, urmarea unei diete sănătoase, controlarea stresului şi a dependenţelor.

Cauza pentru care oamenii nu se îngrijesc este, potrivit doctorului, lipsa de stimă de sine: ”Bărbaţii spun că nu au timp, iar femeile spun că trebuie să se gândească mai întâi la familie”.

El a prezentat problema greutăţii printr-un experiment pe care l-a realizat la New York. S-a costumat în obez şi s-a plimbat prin oraşul american, în tramvai, în mall-uri, şi a observat că ”oamenii sunt invizibili pentru ceilalţi, cu cât sunt mai mari”.

”Mulţi mănâncă mai mult pentru a se proteja”, a mai afirmat el.

Dr. Oz a făcut şi o demonstraţie prin care fiecare îşi poate măsura greutatea ideală. Înălţimea trebuie împărţită la doi şi rezultatul reprezintă dimensiunea corectă a taliei.

Mehmet Cengiz Oz s-a născut pe 11 iunie 1960, în oraşul Cleveland din statul american Ohio, iar la vârsta de şapte ani s-a hotărât să devină medic, fiind inspirat de tatăl său, care era chirurg al Centrului Medical Wilmington.

În anul 1994, Oz a înfiinţat Institutul de Cardiologie şi Medicină Complementară a Spitalului Presbitarian din New York, pe care îl conduce. El este, de asemenea, vicepreşedinte şi profesor la catedra de Chirurgie a Universităţii Columbia.

În anul 2009, în urma succesului înregistrat la emisiunile lui Oprah, Oz s-a oferit să fie co-producătorul unei serii de emisiuni televizate, ”The Dr. Oz Show”. Emisiunea i-a adus medicului trei premii Emmy consecutive şi se bucură şi în prezent de o audienţă uriaşă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.