„Été 85”, „Babyteeth” şi „Terrible Jungle” se numără între cele 20 de filme de călătorie care vor fi prezentate la Itinerama Travel Film Festival, ce debutează luni la Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiecţiile vor avea loc Teatrul de Vară Herăstrău şi la Cinematograful „Elvire Popesco”.

Organizată cu respectarea măsurilor de prevenţie a răspândirii noului coronavirus, ediţia a VI-a a festivalului va debuta pe 14 septembrie la Teatrul de Vară din Herăstrău cu „À l'abordage" (2020), comedie regizată de Guillaume Brac, câştigătoare la Berlinala de anul acesta.

În următoarele nouă zile, publicul va putea viziona, între altele, „Teribble Jungle” (2020), cu Catherine Deneuve, „Sanctuary” (2019), un documentar despre Antarctica regizat de Alvaro Longoria, produs şi prezentat de Javier Bardem, şi „Été 85”, regizat de François Ozon, care va fi prezentat în premieră naţională la ITFF.

Din program face parte şi „Babyteeth: Prima iubire” (2019), care a avut premiera mondială în competiţia Festivalului de Film de la Veneţia 2019, unde Toby Wallace a primit premiul „Marcello Mastroianni” pentru cel mai bun tânăr actor. Lungmetrajul de debut al australiencei Shannon Murphy a fost desemnat şi câştigătorul Trofeului Transilvania şi al Premiului Publicului pentru cel mai bun film din competiţie la TIFF 2020.

O proiecţie specială este a filmului „Soţii de militari” (2019), care o are pe Kristin Scott Thomas cap de afiş. Filmul spune povestea soţiilor unor militari care luptă în Afghanistan şi care găsesc soluţia perfectă pentru a ieşi din abisul de anxietate şi de singurătate în care sunt cufundate.

Detalii suplimentare se găsesc pe itinerama.ro.

Biletele pentru proiecţiile din festival sunt disponibile pe eventbook.ro.

Itinerama Travel Film Festival este un proiect cultural organizat de Asociaţia Maia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.