Douăzeci de festivaluri, între care Les Films de Cannes à Bucarest, Anonimul, Kinodiseea şi Astra Film, au primit sprijin financiar din partea Centrului Naţional al Cinematografiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CNC a publicat vineri rezultatele primei sesiuni pe anul acesta de acordare de fonduri nerambursabile pentru manifestări organizate în perioada iulie - decembrie 2020.

Les Films de Cannes à Bucarest (Asociaţia Cinemascop) şi Astra Film Festival (Fundaţia Astra Film) au primit cele mai mari sume, câte 90.000 de lei, iar între cele finantaţe se află Animest (Asociaţia Animest), care a primit 70.000 de lei, Festivalul Internaţional de film independent Anonimul (Fundaţia Anonimul), Kinodiseea (Asociaţia Metropolis) şi Festivalul de Film Experimental (Printor Com), cu câte 50.000 de lei.

Între cele 20 se află Dokstation, Cinemaiubit, Festivalul de Film şi Istorii Râsnov şi Bucharest International Dance Film Festival.

Din totalul proiectelor înscrise la această categorie, nouă festivaluri au fost respinse.

Cât priveşte programele de cultură şi educaţie cinematografică, 18 au fost admise spre finanţare şi 14 respinse.

Sărbătoarea Filmului la Bucureşti (Dacin Sara) a primit cea mai mare sumă, 25.000 de lei. KineDok, Caravana Metropolis, TIFF Sibiu şi TIFF Oradea şi Noaptea Albă a Filmului Românesc se numără între cele care primesc finanţare de la CNC.

În aceeaşi sesiune, trei publicaţii de specialitate au primit, cumulat, 20.000 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.