Două scrisori care arată unul dintre motivele pentru care formaţia The Beatles s-a destrămat au fost scoase la vânzare pentru 550.000 de dolari, potrivit site-ului ultimateclassicrock.com

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform documentelor, Paul McCartney a avut o controversă cu colegii săi de trupă atunci când a anunţat că ar vrea să fie manageriat de viitorul său socru şi de cumnat, Lee şi John Eastman.

Cele două scrisori, cu valoare istorică, care se referă la această problemă sunt acum puse în vânzare. 

Moments in Time deţine o scrisoare trimisă lui John Eastman, datată ianuarie 1969, în care muzicienii îl autorizau să negocieze în numele lor toate contractele, fiind semnată de Neil Aspinall de la Apple Corps şi de McCartney, John Lennon, George Harrison şi Ringo Starr (pe numele lui Richard Starkey).

Cu toate acestea, până în aprilie, la o lună de la căsătoria lui McCartney cu Linda Eastman, ceilalalţi s-au răzgândit. 

Lennon s-a orientat către Allen Klein, fostul manager al formaţiei The Rolling Stones, care i-a devenit manager personal, şi i-a convins şi pe Harrison şi Starr. 

Aşa că ei i-au trimis o scrisoare lui Lee Eastman în care renunţau la serviciile sale. "Recunoaştem că îl reprezentaţi pe Paul McCartney, personal, şi în această privinţă vom solicita echipei noastre să vă ofere pe deplina colaborare". 

În încheiere, aceştia cereau ca toate documentele referitoare la contractele trupei să fie trimise la biroul lui Klein din New York. Prima scrisoare este pusă în vânzare pentru 225.000 de dolari, iar a doua, care conţine unul dintre aspectele care i-au separat pe cei patru artişti, are un preţ stabilit de 325.000 de dolari. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.