Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, scriitoarea JK Rowling şi cântăreaţa Rihanna se numără printre cei mai influenţi 25 de oameni pe internet, potrivit listei întocmite de revista Time.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru această listă, Time a urmărit impactul personalităţilor la nivel global în social media şi capacitatea de a genera ştiri.

Lista, care nu reprezintă un top, cuprinde nume precum Chrissy Teigen, Matt Drudge, Carter Wilkerson şi Yao Chen.

Chrissy Teigen, în vârstă de 31 de ani, are aproximativ 20 de milioane de fani pe conturile de Twitter şi Instagram, este model, autoare a uneia dintre cele mai bine vândute cărţi de bucate şi prezentatoare TV.

Matt Drudge este creatorul site-ului The Drudge Report, care înregistrează lunar peste 1 miliard de pagini vizualizate.

Scriitoarea JK Rowling, celebră pentru cărţile din seria ”Harry Potter”, a devenit o influenţă în mediul online, după ce, în ultimii ai a adus numeroase critici populismului, dar şi preşedintelui Donald Trump.

Adolescentul Carter Wilkerson a solicitat, în luna aprilie, redistribuirea unui mesaj pe Twitter pentru a câştiga provizii pentru un an de chicken nuggets. Mesajul său a fost redistribuit de 18 milioane de utlizatori.

Actriţa chineză Yao Chen, cea mai populară persoană de pe reţeaua Weibo, unde are 79 de milioane de ”urmăritori”, a devenit, în urma implicării sale în problema refugiaţilor, ambasador ONU al bunăvoinţei.

Brian Reed este creatorul podcastului ”S-Town”, ale cărui şapte episoade au fost descărcte în prima săptămână de la lansare (martie) de peste 16 milioane de utilizatori.

Trupa coreeană BTS (Bangtan Sonyeondan) a ajuns, în 2016, pe locul 26 în topul Billboard 200, cu ”Wings”, cea mai înaltă poziţie atinsă de un album K-pop, şi a câştigat premiul categoriei ”Top Social Artist” la premiile Billboard.

Din listă mai face parte youtuberul Alexei Navalny, al cărui canal - unde a publicat numeroase videoclipuri ce au inspirat un val de proteste antiguvernamentale - are peste 1 milion de abonaţi. El plănuieşte să candideze împotriva lui Vladimir Putin la alegerile prezidenţiale din 2018. Îi este interzis să apară la televiziunea naţională rusă, astfel că va trebui să îşi deruleze campania online.

Preşedintele SUA a suţinut, la un moment dat, că este ”Hemingway al Twitterului”, însă, scriu jurnaliştii Time, mesajele sale publicate pe platforma de socializare par să se întoarcă împotriva lui. Are 32,9 milioane de urmăritori şi publică zilnic mesaje, răspunzând în general acuzaţiilor făcute de vedete şi formulând acuzaţii la adresa posturilor de televiziune ori a oponenţilor săi.

Lista este completată de: artistul Matt Furie, creatorul meme-ului Pepe the Frog, Steven Pruitt, redactor al enciclopediei Wikipedia, care a făcut, din 2006, peste 2 milioane de editări, mai mult decât orice alt redactor de limbă engleză, Bana Alabed, fetiţa siriană în vârstă de 7 ani, care a publicat pe Twitter mesaje din oraşul asediat Alep, modelul canadian Gigi Gorgeous, ambasador al companiei Revlon, Jonathan Sun, care a lansat o campanie pentru promovarea meme-ului ”Sad Kermit” ca simbol al speranţei, cântăreaţa Katy Perry, starleta Kim Kardashian, Branden Miller şi alter ego-ul Joanne the Scammer, Ezra Levin, Leah Greenberg, Angel Padilla, Sarah Dohl şi Matt Traldi (fondatori ai The Indivisible Guide), cântăreaţa Rihanna, interpretul Chance the Rapper, Ariel Martin (cunoscută între utilizatorii aplicaţiei Musical.ly drept Baby Arial), vloggerul Cassey Ho, bloggerul Huda Kattan, Mark Fischbach - care comentează video jocuri, Danielle Weisberg & Carly Zakin, creatoarele newsletter-ului The Skimm.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.