Doi urşi panda-uriaş provenind din China au aterizat cu un avion pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, miercuri, şi au generat un val de entuziasm în rândul publicului larg din Olanda, o ţară care nu a mai avut în grădinile zoologice ale sale exemplare din această specie de peste trei decenii, informează AFP.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Femela Wu Wen (”Nor frumos şi puternic”), şi masculul Xing Ya (”Stea elegantă”) au părăsit provincia Chengdu din centrul Chinei şi au ajuns în Olanda după un zbor de peste 10 ore.

Un ecran uriaş a permis turiştilor din aeroportul olandez să vizioneze în direct momentul coborârii celor două animale din avionul companiei KLM pe pistă, în prezenţa poliţiştilor de frontieră.

Cei doi urşi panda s-au îndreptat apoi spre ”Ouwehands Dierenpark”, o grădină zoologică din Rhenen, unde, în cadrul unui împrumut, vor petrece următorii 15 ani în cadrul unei expoziţii consacrate Asiei.

Un ţarc special a fost amenajat pentru Wu Wen şi Xing Ya, cu un cost de 7 milioane de euro, au precizat miercuri companiile media din Olanda.

Potrivit tabloidului Algeneen Daglad, costul de îngrijire a celor două animale se ridică la 1 milion de euro pe an.

Managerii grădinii zoologice Ouwehands, cu sprijinul guvernului olandez, negocia de 16 ani pentru aducerea acestor urşi panda.

Acordul a fost în final semnat cu ocazia vizitei oficiale a regelui Willem-Alexander şi a reginei Maxima în octombrie 2015, în timpul căreia guvernul Chinei a acceptat să împrumute Olandei cele două animale.

Sosirea lor a generat un val de entuziasm în ţară, unde presa olandeză a consacrat mai multe pagini acestui eveniment, iar hashtaguri precum #Pandas şi #pandakoorts (febra panda) sunt extrem de populare pe Twitter.

Ultimul cuplu de urşi panda-uriaş a putut fi văzut într-un parc zoologic din Olanda în anul 1987.

Publicul olandez va trebui să mai aştepte puţin înainte de a putea să îi vadă pe Wu Wen şi Xing Ya. Cei doi urşi vor rămâne în carantină timp de şase săptămâni înainte de a putea fi văzuţi de vizitatori. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.