Documentarul „Pe apă”, portretul unui fost oraş industrial realizat de cineastul croat Goran Dević, va fi difuzat online de KineDok pe 1 martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul va putea fi urmărit pe pagina de Facebook a KineDok, de la ora 20:00. Proiecţia filmului fin 2018 va fi urmată de o dezbatere cu regizorul Goran Dević, despre portretul oraşului natal şi protagoniştii din comunitate implicaţi în film.

„Pe apă” ilustrează portretul unui fost oraş industrial, prezentat din  perspectiva râului care îl traversează. În zilele noastre, râul este un spaţiu de relaxare şi distracţie. O privire mai atentă asupra oamenilor care îşi petrec timpul pe malul râului scoate la iveală conflictele sociale ale unei ţări în tranziţie. Râul dezvăluie rămăşiţele unui trecut care pluteşte pe apă.

Discuţia cu regizorul Goran Dević va fi moderată de Samuel Achberger din Slovacia: alumn al cursului „Nature, Society and Environmental Governance” la Universitatea Oxford şi, în prezent, membru în departamentul de urbanism din cadrul Institutului Metropolitan din Bratislava. Aria sa de specializare şi interes vizează noile direcţii în dezvoltarea urbană care reflectă provocările secolului XXI.

Goran Dević a studiat Dreptul, Arheologia şi Filmul la Academia de Arte Dramatice de la Universitatea din Zagreb. Filmografia sa include documentare şi scurtmetraje. Trăieşte în Zagreb, unde predă film documentar la Academia de Arte Dramatice.



Proiecţia filmului va fi transmisă simultan în ţările partenere programului KineDok (Republica Cehă, Slovacia, Croaţia, Ungaria, Polonia, Bulgaria şi România), iar subtitrarea filmului va fi în limba engleză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.