”Ouăle lui Tarzan”, cel mai recent documentar regizat de Alexandru Solomon,va rula în cinematografele româneşti din 6 octombrie, după ce va avea premiera mondială la Festivalul de Film Transilvania (TIFF), care va avea loc în perioada 2 - 11 iunie, la Cluj-Napoca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imaginea poartă semnătura lui Radu Gorgos, montajul a fost realizat de Sophie Reiter, iar sunetul de Marin Cazacu, Franck Rivolet, Cristinel Şirli. Producători sunt Ada Solomon, Cedric Bonin şi Pascaline Geoffroy.

”Noul documentar al lui Alexandru Solomon este un film despre primul institut de primatologie din lume, care se găseşte în Caucaz, în Abhazia, la Suhum. Este un institut care a fost creat de Stalin în încercarea de a face şi fizic, nu doar ideologic, omul nou - iată că nici fizic şi, până la urmă, nici ideologic, omul nou nu a putut fi creat – şi arată unde se află această lume a oamenilor şi maimuţelor de la malul Mării Negre, astăzi, după aproape 100 de ani. Este şi un film-metaforă despre încarcerare, despre experimente, despre experimentele pe maimuţe şi pe oameni, pe parcursul ultimului secol, unde am ajuns cu ele, ce speranţe avem. Este un film la care ţin foarte mult şi care cred că va fi unul foarte puternic, un fel de docu-science fiction”, explica producătorul Ada Solomon într-un interviu acordat News.ro. 

La rândul său, regizorul afirmă că ”Ouăle lui Tarzan” este un film despre utopii, o dramă metaforică în care se împletesc destinele asemănătoare ale maimuţelor şi oamenilor.

”Ouăle lui Tarzan” este o producţie Hi Film Productions (România), în coproducţie cu Seppia (Franţa) cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (România), Aide au Cinémas du Monde – CNC (Franţa), Eurométropole de Strasbourg, Eurimages, Programul Europa Creativă al Uniunii Europene, Procirep-Angoa şi cu participarea HBO Europe. 

Documentarul va fi distribuit de microFilm.

Născut pe 22 iunie 1966, la Bucureşti, regizorul şi directorul de imagine Alexandru Solomon este recunoscut pentru lungmetraje documentare ca ”Marele jaf comunist” (2004),despre jaful Băncii Naţionale Române din 1959, pentru care a câştigat marele premiu la festivalul Mediawave (Ungaria), ”Război pe calea undelor/ Cold Waves” (2007), un film despre Radio Europa Liberă, pe tema propagandei din timpul Războiului Rece, ”Kapitalism - reţeta noastră” (2010), o revenire fictivă a dictatorului Nicolae Ceauşescu, într-o nouă societate cu obiceiuri cunoscute ale oamenilor de afaceri, şi ”România: Patru patrii” (2015), cu scriitorii Mircea Cărtărescu, Gabriela Adameşteanu, Florin Lăzărescu şi Norman Manea. Din 2010, Alexandru Solomon este directorul Festivalului de Documentar şi Drepturile Omului One World România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.