Actorul britanic Benedict Cumberbatch s-a declarat marţi „dezamăgit” dar nu surprins de faptul că Arabia Saudită a cerut Disney să retragă „referinţele LGBTQ” din cel mai recent film Marvel „Doctor Strange in the Multiverse of Madness”, pentru a putea fi proiectat în sălile din acest regat ultra-conservator.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este greu să nu fii emoţionat”, a declarat actorul englez care joacă rolul principal în „Doctor Strange in the Multiverse of Madness”, a cărui lansare este prevăzută pentru începutul lui mai. „Dar mă tem că este vorba despre o decepţie aşteptată”, a continuat el, citat de agenţia de presă britanică PA. 

Până în prezent, gigantul american Disney a răspuns că nu doreşte să accepte cererea. În scena respectivă, care durează „12 secunde”, supereroina lesbiană America Chavez face referire la cele „două mame” ale ei, a precizat luni Nawaf Al-Sabhan, responsabilul cu clasificarea filmelor în Arabia Saudită. 

Benedict Cumberbatch, nominalizat anul acesta la Oscar pentru rolul din „The Power of the Dog”, a deplâns „regimuri represive” cunoscute pentru că nu sunt incluzive. 

„Personajul este în benzile desenate originale, nu este ceva ce am creat în numele diversităţii”, a adăugat el. „Este un personaj uimitor. Şi (faptul că este o lesbiană) este doar un aspect al personajului. Asta este tot ce ar trebui să fie”.

Homosexualitatea este o infracţiune ce ar putea fi pedepsită cu moartea în Arabia Saudită, care optează pentru o interpretare foarte strictă a legii islamice, chiar dacă acest regat a întreprins reforme sociale în ultimii ani.

Sub conducerea prinţului moştenitor Mohammed bin Salman, această monarhie conservatoare din Golf s-a deschis spre divertisment şi evenimente mondiale majore, dar restricţiile politice şi sociale rămân foarte puternice. În 2017, autorităţile au ridicat interdicţia cinematografelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.