Grupul Disney a anunţat marţi că va închide în următoarele luni studioul de animaţie Lucasfilm din Singapore, deţinut de compania de efecte speciale Industrial Light and Magic (ILM), din motive economice, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În următoarele câteva luni, ILM îşi va reorganiza operaţiunile globale şi va închide studioul din Singapore din motive economice care afectează industria”, a precizat Disney într-un comunicat, fără a anunţa câţi angajaţi vor fi afectaţi de această decizie.

Studioul, deschis în 2006, a fost primul din afara SUA, potrivit site-ului ILM. El este găzduit într-o clădire cu o arhitectură originală, numită Sandcrawler - carul de nisip din saga „Războiul Stelelor” din care s-au inspirat arhitecţii - şi care a fost vândută în 2021.

ILM este o ramură a studioului Lucasfilm (producţie, post-producţie şi efecte speciale), fondat de regizorul american George Lucas şi cumpărat de Disney în 2002.

Potrivit site-ului său, ILM are în prezent 1.200 de angajaţi în şase studiouri situate în întreaga lume (San Francisco, Vancouver, Londra, Sydney, Bombay şi Singapore).

În februarie, Disney a anunţat că va desfiinţa 7.000 de locuri de muncă la nivel mondial, ca urmare a afectării activităţii sale de televiziune şi pe fondul creşterii concurenţei şi a scăderii numărului de abonaţi la serviciul său de streaming Disney+.

„Decizia Lucasfilm de a-şi opri operaţiunile în Singapore provine din schimbarea condiţiilor din industrie”, au precizat într-un comunicat comun autoritatea de reglementare a mass-media din oraşul-stat (IMDA) şi Consiliul de dezvoltare economică din Singapore (EDB).

„Industria media globală se confruntă cu bulversări din cauza progreselor tehnologice rapide, în timp ce studiourile se confruntă cu provocări legate de competenţe şi profitabilitate”, au precizat acestea.

Studioul din Singapore a fost implicat în producţii majore de la Hollywood, precum 'Iron Man', 'Avengers' şi saga 'Star Wars', potrivit site-ului EDB.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.