Bob Iger, CEO al Walt Disney Company, a declarat că studiourile cinematografice şi de televiziune ale companiei s-ar putea retrage din statul Georgia dacă legea anti-avort va intra în vigoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iger a declarat pentru Reuters că „va fi foarte dificil” pentru companie să rămână în condiţiile în care această legislaţie este pusă în aplicare. Potrivit legii, avortul este interzis după detectarea bătăilor inimii fetusului.

„Mă îndoiesc că vom rămâne. Cred că mulţi oameni care lucrează pentru noi nu vor vrea să lucreze acolo şi trebuie să ţinem seama de dorinţele lor în această privinţă. Momentan, urmărim cu atenţie ce se întâmplă”, a spus el.

Divizii ale Disney, precum Marvel, sunt foarte legate de acest stat american, unde lungmetraje ca „Black Panther” au fost filmate şi patru seriale Marvel TV urmează să intre în producţie.

Disney este a doua companie de la Hollywood legată de Georgia care se exprimă pe acest subiect, după Netflix. 

Marţi, Ted Sarandos, CCO al gigantului de streaming, a declarat pentru Variety că Netflix va „regândi” investiţia în zonă dacă legea semnată de guvernatorul statului, Brian Kemp, intră în vigoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.