„Dirijorul Tăcerilor”, un film de Ovidiu Georgescu, spune povestea mai multor generaţii care trăiesc într-o casă ridicată în 1925, dar care urmează să fie demolată pentru a face loc unor clădiri de birouri. O poveste captivantă cu nume sonore ale cinematografiei româneşti, producţia este distribuită în România de Vertical Entertainment şi va rula din 2 septembrie în toate cinematografele din ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Dirijorul Tăcerilor” prezintă o poveste inspirată din fapte reale, ale cărei începuturi se regăsesc în perioada interbelică şi continuă până în zilele noastre. Este povestea a trei generaţii care trebuie să lupte pentru a-şi salva căminul. Casa în care locuiesc urmează să fie demolată pentru a face loc unor clădiri de birouri. Locatarii acestui imobil sunt victimele unui şir de abuzuri, ce duc la abandonuri, trădări şi destine destrămate într-o Românie confuză şi tensionată.

Producţia, o dramă psihologică cu accente de realism magic, îi are în distribuţie pe Vlad Zamfirescu, Dana Vulc, Ovidiu Ghiniţă, Cristina Deleanu, Ioana Mărcoiu, Victor Ţăpeanu, Adrian Titieni, András Demeter, Dragoş Stemate, Andrei Aradits, Maia Morgenstern şi Costina Cheyrouze.

Din echipa de producţie a filmului mai fac parte: Petru Mărgineanu - muzică, Silviu Stavilă - imagine, Theodora Penciu - montaj, Ioan Iacoban - sunet, Mihai Dorobanţu şi Ştefan Caragiu - scenografie, avându-i pe Raymond Manu şi Ovidiu Georgescu ca producători.

Produs de Stage Expert, în coproducţie cu Abis Studio, Asociaţia Culturală Promissum, BBS cu spirijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, filmul Dirijorul Tăcerilor, în regia lui Ovidiu Georgescu este realizat după un scenariu de Ovidiu Georgescu şi Theo Herghelegiu.

Filmul face parte din selecţia oficială a Brno Film Festival 2022/2023. De asemenea, pentru acest lungmetraj Ovidiu Georgescu, regizorul filmului, a fost distins cu premiul pentru cel mai bun regizor la London Director Awards 2022.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.