Directorul de imagine italian Giuseppe Rotunno, colaborator al lui Federico Fellini, Luchino Visconti sau Sydney Pollack, a murit la vârsta de 97 de ani, au anunţat duminică mass-media italiene, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Peppino" Rotunno, născut în 1923 la Roma, a intrat în lumea cinematografiei la 20 de ani, chemat de Roberto Rossellini să filmeze pentru "The Man with a Cross". 

A lucrat apoi cu cei mai mari regizori italieni: Federico Fellini ("Casanova", "Satyricon", "Amarcord", "E la nave va"), Luchino Visconti (Nopţi albe", "Rocco şi fraţii săi", "Ghepardul"), Vittorio De Sica ("Floarea soarelui", "Ieri, oggi, domani").

A făcut carieră şi în străinătate alături de John Huston ("Biblia"), Mike Nichols ("Viaţa lui Henry"), Sydney Pollack ("Sabrina") şi Terry Gilliam ("Aventurile Baronului Münchhausen").

A fost nominalizat la Oscar şi a primit un BAFTA (echivalentul britanic al Oscarului) în 1980 pentru "All That Jazz" de Bob Fosse. 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.