Debbie McWilliams, una dintre cele mai reputate directoare de casting din lume, care a lucrat la distribuţia ultimelor 13 filme din seria James Bond, va fi prezentă la ediţia a treia a "Managing Talents" (27, 28 octombrie), program din cadrul Les Films de Cannes à Bucarest dedicat actorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conferinţa "Managing Talents" va avea loc sâmbătă 27 octombrie, între orele 10:30 şi 13:00, la Cinema Pro şi va fi urmată de un cocktail de socializare, tot în incinta cinematografului, între orele 13.00 şi 13.45.

La conferinţă vor vorbi Richard Cook - co-organizatorul evenimentului - şi agenţii de casting invitaţi la cea de a treia ediţie a evenimentului: Debbie McWilliams, Anja Dihrberg şi Frank Moiselle.

Richard Cook este unul dintre fondatorii agenţiei irlandeze Lisa Richards Agency, creată în 1989 şi devenită între timp una dintre cele mai importante din Europa. Agenţia reprezintă actori, scenarişti, regizori, designeri, compozitori, prezentatori. În portofoliu, alături de actori precum Pierce Brosnan, se află şi Vlad Ivanov. Richard Cook este şi directorul artistic al Subtitle Film Fest, precum şi fondatorul Cat Laughs Comedy Festival în Kilkenny, Irlanda.

Debbie McWilliams este una dintre cele mai reputate directoare de casting din lume şi a lucrat la distribuţia ultimelor 13 filme din seria James Bond. A colaborat cu regizori ca Roman Polanski, Stephen Frears, Anthony Minghella, Sam Mendes, Martin Campbell, Marc Forster, Ron Howard. Este membră a Sindicatului American al Directorilor de Casting şi a Academiei Americane de Film.

Frank Moiselle, director de casting nominalizat de trei ori la premiile Primetime Emmy, a colaborat cu regizori renumiţi precum Jim Sheridan, Joel Schumacher, Gillies MacKinnon şi Neil Jordan. Şi-a început cariera ca asistent de casting pentru filmul The Dead (r. John Huston) şi a lucrat pentru numeroase seriale de televiziune, printre cele mai importante numărându-se:Ballykissangel (BBC), The Tudors, The Borgias şi Vikings (History/MGM).

Anja Dihrberg, şi-a început cariera lucrând pentru teatrele din Viena şi Berlin iar în cinema lucrează din 1995. Şi-a fondat propria agenţie de casting, în 1997, şi a colaborat cu regizori ca Olivier Assayas, Cate Shortland, Ralph Fiennes, sau Stefan Ruzowitzky. Recent, a colaborat ca agentă de casting la realizarea filmului "Radegund", de Terrence Malick. Agenţia ei de casting are sedii în Berlin şi Koln.

Participarea la "Managing Talents" este liberă în limita locurilor disponibile şi este deschisă atât actorilor, studenţilor la secţiile de actorie dar şi publicului, însă doritorii sunt rugaţi să se înscrie completând formularul de pe site-ul festivalului.

Actorii care doresc să înregistreze un self-tape pe baza căruia să aibă şansa de a avea o întâlnire individuală cu agenţii de casting sunt rugaţi să acceseze paşii prezentaţi pe site-ul filmedefestival.ro, sectiunea Managing Talents.

Ediţia a treia a "Managing Talents" se concentrează pe actorii care se pot exprima fluent în limbile engleză şi germană. 

Întâlnirile individuale vor avea loc sâmbătă, 27 octombrie, şi duminică, 28 octombrie.

Richard Cook va selecta pe baza self-tape-urilor trimise de participanţi o serie de actori cu care el şi agenţii de casting vor avea întâlniri, unii dintre cei selectaţi urmând a primi şansa de a participa la Kilkenny Subtitled Film Festival unde urmează să întâlnească peste 30 de agenţi de casting din întreaga lume.

Actorii români selectaţi să participe la KilkennySubtitled Film Festival vor fi anunţaţi în cadrul galei de închidere a festivalului, duminică 28 octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.