Un videoclip devenit viral, ce prezintă imagini create pe computer cu dinozauri care luptă cu un grup de toreadori într-o arenă, a fost creat de o federaţie franceză care militează pentru interzicerea coridelor, informează rtbf.be.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Intitulat ”La FLAC trimite corida în era dinozaurilor”, videoclipul a fost creat într-o campanie demarată de o federaţie franceză - Federaţia de Luptă pentru Abolirea Coridelor (FLAC).

Clipul se deschide cu o secvenţă dintr-o coridă, însă taurul din arenă a fost înlocuit cu un dinozaur. Dorind să sensibilizeze opinia publică, criticând coridele, federaţia transmite următorul mesaj: ”Aceste practici vă par dintr-o altă eră. Totuşi, ele sunt încă de actualitate”.

După ce un grup de toreadori ”ucid” dinozaurul creat pe computer, videoclipul prezintă apoi imagini cu modul în care taurii de coride sunt ucişi în arene.

Filmul a fost realizat în spaniolă şi engleză, pentru ca el să se adreseze şi spectatorilor din alte ţări. 

FLAC numără deja peste 200.000 de persoane şi speră să pună presiune pe autorităţile de la Paris pentru interzicerea coridelor în Franţa.

Autorităţile franceze interzic coridele în principiu, însă ele pot fi uneori autorizate, în regim excepţional. 

Astfel, în sudul Franţei, satele şi comunele care fac parte din asociaţia UVTF (”Union des villes taurines francaises”)continuă să organizeze astfel de spectacole. FLAC a lansat şi o petiţie online, prin care a cerut viitorului guvern de la Paris să interzică pentru totdeauna şi în regim permanent această tradiţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.