Dino Parc Râşnov, cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei, participă la programele naţionale Şcoala Altfel şi Săptămâna Verde. Până la 26 aprilie, Dino Parc Râşnov oferă elevilor şi profesorilor din instituţiile de învăţământ şcolar şi preşcolar din România pachete speciale cu activităţi gratuite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anul acesta, parcul continuă să fie un mediu excelent pentru învăţare, iar colaborarea cu instituţiile de învăţământ rămâne un parteneriat strategic pentru educaţia noilor generaţii de şcolari şi preşcolari.

Astfel, Dino Parc Râşnov propune un pachet special pentru fiecare grup şcolar. Pentru fiecare 10 copii, se oferă intrarea gratuită unui cadru didactic însoţitor. În plus, în preţul fiecărui bilet de copil sunt incluse gratuit şi trei activităţi, la alegere dintre:

Traseu de aventură pentru tot grupul;
Acces la Cinema 9 D pentru tot grupul;


O plimbare cu Dino Trenuleţul pentru tot grupul;
Un tur ghidat tematic, la alegere dintre cel dedicat dinozaurilor şi cel dedicat arborilor, care se face alături de un dendrolog pentru prezentarea şi recunoaşterea speciilor de arbori şi arbuşti din parc;
O activitate de tipul Dino Hunt, pe un traseu interactiv, sau Olimpiada Dinozaurilor -  o serie de întrebări despre dinozauri, sub formă de joc educativ, la care elevii trebuie să răspundă după finalizarea plimbării în parc, pentru a primi insigna şi diploma de paleontolog;
Acces în Labirintul cu Lasere pentru tot grupul;
Atelier de pictură pentru tot grupul.

Adrian Apostu, managerul Dino Parc Râşnov, a declarat: „Încă din toamna anului trecut am avut bucuria de a fi vizitaţi de grupuri de elevi care aşteptau cu nerăbdare să descopere activităţile pe care le-am pregătit pentru acest sezon al programelor Şcoala Altfel şi Săptămâna Verde. Ne bucurăm, ca de fiecare dată, să fim un partener strategic al instituţiilor de învăţământ care vor să le insufle elevilor pasiunea pentru paleontologie, ştiinţe ale naturii şi ecologie. În lumina noilor descoperiri paleontologice, nu putem decât să sperăm că poate şi unul dintre copiii care ne vizitează îşi va găsi aici curiozitatea şi, de ce nu, va continua să ducă mai departe amprenta paleontologilor de până acum”.

În anul şcolar 2022-2023 peste 50.000 de elevi şi cadre didactice au trecut pragul parcului în perioada celor două programe naţionale. Elevii şi profesorii au oportunitatea de a explora un traseu vast de 4 hectare în cadrul Dino Parc Râşnov. Aici, vor întâlni peste 120 de dinozauri în mărime naturală, vor descoperi expoziţii ştiinţifice naţionale şi internaţionale unice în România, vor admira un terrarium cu reptile vii, vor explora o zonă dedicată dinozaurilor care au trăit pe teritoriul României, vor experimenta simularea unei erupţii naturale a unui vulcan, şi vor descoperi trei tipuri diferite de cutremure printr-o platformă specială. De asemenea, amfiteatrul în aer liber, dotat cu un ecran mare, oferă un mediu captivant unde cadrele didactice pot ţine lecţii antrenante.

Toate expoziţiile şi exponatele din cadrul Dino Parc Râşnov sunt realizate în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa, Universitatea Bucureşti, Institutul Geologic Român, Muzeul Naţional Secuiesc, Muzeul Judeţean de Istorie Braşov şi parteneri privaţi autohtoni şi internaţionali.

Programările pot fi făcute de către cadrele didactice interesate, contactând direct reprezentanţii Dino Parc Râşnov la telefon: 0741 208 703 sau prin e-mail: info@dinoparc.ro

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.