Bradul pe care designerul Ana Wagner îl creează an de an pentru copiii din centrele educaţionale ale Organizaţiei Salvaţi Copiii România reprezintă un simbol al iubirii, dar şi un semnal important dat fiecăruia dintre noi că trebuie să se implice. Artiştii, spune Ana Wagner, ”au un statut vizibil în societate, constituie avangarda societăţii şi dau tonul de multe ori în anumite curente, proiecte, atitudini”, de aceea este important să ia parte la acţiuni caritabile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu suficientă vreme înainte de Festivalul Brazilor de Crăciun, eveniment de caritate de tradiţie, Ana Wagner se gândeşte la ce anume va crea pentru licitaţia ale cărei fonduri vor sprijini copiii vulnerabili să rămână în şcoală.

”Îmi place să proiectez din timp un obiect de artă. Mă gândesc la acest brad pentru Festival încă din momentul în care am primit invitaţia de a participa. Mai întâi l-am proiectat mental, apoi am desenat repede în telefon o succintă schiţă şi din acest moment încolo totul a fost limpede în mintea mea. Acum încă lucrăm la el, pe mai multe fronturi, pentru că bradul din acest an implică materiale ca porţelanul pictat cu aur şi platină, lemnul şi alamă. Pe fiecare segment lucrează câte un meşter. Aşa că acest brad va fi ca un vin bun în care se împletesc mai multe arome şi pentru care s-a investit mult timp în realizare. Sper să fie apreciat şi să transmită toata bucuria şi dragostea cu care acesta este realizat”, spune ea.

Dintre toţi brazii pe care i-a creat special pentru seara de gală a Festivalului, cel la care lucrează acum îi este cel mai drag, mărturiseşte designerul. Apoi, fără a se răzgândi, nuanţează uşor: ”De altfel, toţi brazii pe care i-am dăruit Festivalului i-am avut în suflet, pentru că de acolo au şi pornit”.

Ana Wagner povesteşte cum ajunge o idee să fie schiţă şi apoi brad pentru licitaţie: ”Am un sentiment de bucurie atunci când mi se dă ocazia de a realiza un obiect nou sau o bijuterie nouă şi este minunat. Exaltarea este infinită atunci când mi se dă şi mână liberă, aşa cum festivalul are obiceiul să o facă. Este un joc foarte plăcut”.

”Dacă mi s-a oferit această oportunitate de a da o mână de ajutor în această cauză, o fac cu toată deschiderea şi dragostea”, explică Ana Wagner, care are schiţele gata. Urmează etapa de atelier, când bradul va fi meşterit.

Designerul crede cu tărie că artiştii trebuie să se implice în proiecte sociale şi pentru exemplul pe care îl dau: ”Cu toţii trebuie să ne implicăm civic şi să luăm atitudine atunci când e momentul potrivit. Artiştii au un statut vizibil în societate, constituie avangarda societăţii şi dau tonul de multe ori în anumite curente, proiecte, atitudini. Ca urmare, au un rol important în a da tonul legat de implicarea în societate, în proiecte de caritate”.

”Caritatea e bine să se întâmple printr-un sistem bine pus la punct, iar Salvaţi Copiii România este instituţia potrivită pentru acest lucru”, încheie designerul.

Festivalul Brazilor de Crăciun este cel mai important eveniment de Business Charity & Networking anual, organizat de Salvaţi Copiii România, în cadrul căruia are loc strângerea de fonduri şi care are ca centru de interes o licitaţie specială de brazi de Crăciun, creaţi exclusiv pentru această ocazie de către unii dintre cei mai apreciaţi designeri români.

Până acum, la cele 16 ediţii ale Festivalului Brazilor de Crăciun, Salvaţi Copiii a strâns fonduri în valoare de 3.874.100 de euro şi a reuşit astfel să ofere asistenţă pentru 28.195 de copii: 6.556 de copii au participat la Grădiniţele Estivale, 18.008 copii au fost incluşi în programul Şcoala după Şcoală, iar 3.631 de copii au luat parte la programul A Doua Şansă. La ediţia din 2016, din licitaţia celor 27 de brazi creaţi special pentru acest eveniment, din biletele de tombolă şi din sponsorizări au fost colectate fonduri în valoare totală de 520.000 de euro. Suma obţinută este dublă faţă de cea strânsă în 2015, de 250.000 de euro.

Marţi, 21 noiembrie, primii brazi vor fi prezentaţi la o conferinţa de presă organizată de Salvaţi Copiii, iar seara de gală va avea loc pe 7 decembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.