Cineastul Denis Villeneuve, cunoscut pentru filme ca „Dune” şi „Arrival”, va fi recompensat cu premiul onorific „Harold Lloyd” la gala Lumiere Awards, ce va avea loc la Warner Bros. Studios pe 1 februarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Odată cu „Dune”, bazat pe romanul omonim al lui Frank Herbert, a fost lăudat de critici, iar filmul a avut un succes important în box office. Recent, el a fost relansat în IMAX şi este un concurent de seamă în sezonul premiilor.

„Arrival” i-a adus lui Villeneuve o nominalizare la Oscar pentru regie, iar din filmografia sa fac parte „Incendies”, „Prisoners”, „Sicario” şi „Blade Runner 2049”.

Suzanne Lloyd, preşedintă a Harold Lloyd Entertainment, a transmis: „În cele mai mult de 200 de filme, Harold Lloyd a fost pasionat să îşi folosească echipa de creaţie şi cea mai recentă tehnologie pentru a conferi putere naraţiunii sale în serviciul divertismentului pentru milioanele sale de fani. Era un susţinător al regizorilor şi creatorilor revoluţionari care i-au urmat. Ştiu că Harold ar fi încântat că Denis Villeneuve este laureatul nostru pentru 2022”.

Pe lângă premiile oferite pentru filme şi conţinut episodic şi new media, Advanced Imaging Society acordă trofee pentru cel mai bun film musical şi interpretare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.