La Festivalul Internaţional de Film Fantastic şi Horror “Dracula” (14-18 octombrie), titlul de Conte Dracula va fi oferit în premieră unei personalităţi feminine din industria filmului de gen, actriţă cu roluri în peste 250 de producţii cinematografice ("Exhumed", "Toxic Avenger IV", "Black Easter"), scenaristă şi regizoare multipremiată ("Model Hunger"), producătoare reputată în mediul exploitation şi horror ("Suburban Nightmare", "Nowhere Man"), canadianca Debbie Rochon.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre cei care au primit trofeul onorific Conte Dracula se numără regizorul Lamberto Bava, actorul Armand Assante şi maestrul efectelor speciale Sergio Stivaletti.

Debbie Rochon a fost supranumită “Meryl Streep a Horror-ului” şi a fost inclusă în The Hell of Fame încă din 2012 - care şi dincolo de ecran şi-a dovedit constant ataşamentul pentru aceste forme nişate de expresie ale Pop culture prin producţiile supervizate pentru "Troma", textele scrise pentru Fangoria sau emisiunile radio realizate la N.Y. împreună cu Dee Snider, liderul trupei de heavy metal Twisted Sister.

În seara de 18 octombrie, în cadrul Dracula Film Festival este programată o proiecţie specială a ineditului lungmetraj "Mark of the Beast" din 2012, singura adaptare cinematografică de până acum a nuveletei Horror scrisă de Rudyard Kipling, autorul celebrei Cartea junglei, în care Debbie Rochon joacă unul din rolurile principale.

Gala de închidere a Festivalului de Film Dracula în cadrul căreia lui Debbie Rochon i se va oferi trofeul şi titlul onorific de ‘Countess Dracula 2020’ va avea loc pe 18 octombrie la Braşov.

Dracula Film Festival va avea loc la Braşov în perioada 14-18 octombrie, cu proiecţii şi activităţi la Centrul Cultural Reduta, Cinema One şi Magnolia Braşov.

Totodată, în premieră în acest an, filmele din competiţiile de lungmetraj şi scurtmetraj se vor difuza şi online pe platforma www.eventbook.ro, în perioada 15-18 octombrie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.