Filmul "Volevo nascondermi", regizat de Giorgio Diritti, despre viaţa pictorului Antonio Ligabue, a primit, marţi seară, şapte statuete la cea de-a 66-a ediţie a galei David di Donatello ce recompensează performanţa în cinematografia italiană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sophia Loren, 86 de ani, a primit premiul David di Donatello la categoria "cea mai bună actriţă în rol principal" pentru interpretarea din "La vita davanti a sé". 

Pelicula lui Diritti a primit şapte trofee, între care pentru "cel mai bun film", cel mai bun regizor" şi "cel mai bun actor în rol principal", Elio Germano. 

Însă vedeta serii a fost Sophia Loren, ovaţionată, care a primit al doilea trofeu la mai mult de 60 de ani de când l-a câştigat pe primul.  

''Este greu de crezut că prima dată când am primit un David a fost în urmă cu mai mult de 60 de ani, dar în această seară pare a fi pentru prima dată. Emoţia este aceeaşi, bucuria este aceeaşi'', a declarat actriţa.

''Nu ştiu dacă va fi ultimul meu film, însă vreau totuşi să fac mai multe şi mai frumoase, pur şi simplu nu pot trăi fără cinema'', a spus actriţa al cărei fiu, regizorul Edoardo Ponti, a realizat filmul care spune povestea doamnei Rosa, o supravieţuitoare a Holocaustului, care ia în îngrijire copii abandonaţi şi orfani, printre care se numără un imigrant în vârstă de 12 ani, scrie EFE.    

Regizorul şi actorul Checco Zalone s-a impus cu melodia "Immigrato". Laura Pausini a fost şi ea nominalizată cu "Io si", care a primit Globul de Aur pentru "cel ami bun cântec" şi a fost nominalizată la premiile Oscar. 

Premiul David di Donatello pentru întreaga carieră a fost acordat actriţei Sandra Milo, interpretă pentru regizorii Antonio Pietrangeli, Federico Fellini şi Roberto Rossellini, între alţii, în timp ce două premii speciale au ajuns la Monica Bellucci, una dintre cele mai cunoscute şi apreciate actriţe la nivel mondial, şi la Diego Abatantuono, una dintre cele mai originale  voci din Italia.

Matilda De Angelis a câştigat premiul pentru "cea mai bună actriţă în rol secundar" pentru interpretarea sa din ''L'incredibile storia dell'isola delle rose".

Scenaristul italian Mattia Torre, care a încetat din viaţă în 2019 la vârsta de 47 de ani, a primit premiul postum pentru cel mai bun scenariu pentru filmul ''Figli'' (''Kidz''), trofeul fiind acceptat de soţia sa, Francesca, şi de fiica Emma. 

Ceremonia de anul acesta a avut loc sub forma unui eveniment cu prezenţă fizică, derulat simultan în două spaţii din Roma, în studiourile Fabrizio Frizzi TV şi la Opera din capitală. Toţi nominalizaţii au fost prezenţi. Gala a fost transmisă în direct, în prime time, de RAI 1.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.