Iluzionistul american David Copperfield a fost acuzat de abuz sexual de un fost model care susţine că acesta a drogat-o şi a atacat-o în anul 1988, când ea avea vârsta de 17 ani. Cu doar câteva ore înainte de a fi lansată această învinuire, magicianul a publicat un mesaj pe internet prin care se declară susţinător al mişcării „#MeToo”, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Brittany Lewis a lansat acuzaţia în publicaţia The Wrap şi a menţionat că le-a povestit incidentul celei mai bune prietene, soţului, fostului soţ şi bunicii ei. Femeia susţine că în 2007 a raportat incidentul la Biroul Federal de Investigaţii (FBI).

Potrivit The Wrap, Lewis nu caută să obţină bani de la iluzionist sau de la alte persoane.

Lewis susţine că iluzionistul a invitat-o la unul dintre spectacolele lui din California după ce a fost jurat la un concurs de modelling la care ea a participat. Iluzionistul i-ar fi cerut permisiunea bunicii tinerei, Patricia Burton, care a confirmat acest lucru.

După show, potrivit lui Brittany Lewis, l-a văzut pe magician turnând ceva în băutura ei. Ea l-ar fi întrebat ce face, iar iluzionistul i-ar fi răspuns că „doar împarte”. 

„Îmi amintesc că mi-au fost îndepărtate hainele. Îmi săruta faţa iar apoi, când a început să coboare cu săruturile pe trupul meu, am leşinat”, a spus ea.

Lewis susţine că în dimineaţa următoare Copperfield i-a spus că „nu s-a întâmplat nimic”, pentru că era minoră.

Copperfield, în prezent în vârstă de 61 de ani, ar fi obligat-o să scrie o scrisoare prin care să ateste că este în regulă după ce ar fi avut loc acest incident.

Magicianul, pe care Forbes l-a descris drept iluzionistul cu cel mai mare succes comercial din istorie, cu o valoare estimată la 850 de milioane de dolari, a părut să fie conştient de faptul că Lewis urma să lanseze public aceste acuzaţii.

Cu puţin timp înainte de lansarea acuzaţiilor, el a publicat un mesaj pe reţelele de socializare referitor la campania „Me Too”.

„Mişcarea «Me Too» este extrem de importantă. Vrem ca toate persoanele care au fost victime ale comportamentului sexual nepotrivit să aibă putere, iar ca regulă, ar trebui să ascultăm, astfel încât mai multe persoane să aibă curajul să povestească despre acele incidente. Este important. Dar imaginaţi-vă cum este să crezi în această mişcare, deşi ai fost acuzat public în mod fals în trecut, fiindu-ţi afectată familia şi viaţa (…) În timp ce înfrunt o altă furtună, vreau ca această mişcare să continue să se dezvolte”, a scris iluzionistul.

„Am trăit mulţi ani în care au fost publicate articole despre acuzaţii aduse la adresa mea, care erau fabricate şi odioase, iar puţine articole au prezentat povestea arestării acuzatoarei şi nevinovăţia mea”, a mai scris David Copperfield.

Prin această remarcă, iluzionistul se referă la un alt incident, din anul 2007, când câştigătoarea unui concurs de frumuseţe, Lacey Carroll, l-a acuzat că a invitat-o în locuinţa lui din Bahamas, unde a violat-o.

Acel caz a fost investigat de FBI şi respins în anul 2010, după ce Carroll a fost arestată pentru că ar fi lansat acuzaţii false de viol la adresa unei alte persoane. „A existat o dovadă înregistrată. Acuzatoarea a fost arestată şi condamnată”, a menţionat iluzionistul.

Copperfield, care a câştigat 61,5 milioane de dolari anul trecut, a mai scris: „Ascultaţi întotdeauna şi analizaţi totul cu atenţie. Vă rog, pentru binele tuturor, nu vă grăbiţi să judecaţi”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.