Dave Mustaine, liderul trupei Megadeth, a anunţat luni că a fost diagnosticat cu cancer şi că cele mai multe dintre concertele pe care grupul thrash le avea programate anul acesta vor fi anulate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mustaine a scris luni pe pagina de Facebook a trupei: „Am fost diagnosticat cu cancer la gât. Este ceva ce trebuie luat în serios şi confruntat - am mai înfruntat obstacole în trecut. Lucrez îndeaproape cu medicii şi am făcut un plan de tratament despre care ei spun că are 90% rată de succes. Tratamentul a început deja”.

„Din păcate, asta presupune să anulăm majoritatea show-urilor de anul acesta. Megacruise va avea loc şi trupa va fi parte din evenimente într-o anumită formă. Toate noutăţile vor fi pe megadeth.com. Megadeth va reveni în turneu cât de curând posibil”, a mai scris muzicianul în vârstă de 57 de ani.

Dave Mustaine a precizat şi că se află în studio împreună cu colegii de trupă pentru a înregistra continuarea albumului „Dystopia” (2016).

„Abia aştept să îl asculte toată lumea”, a spus el despre viitorul album.

Muzicianul a mulţumit întregii echipe, familie, medici, colegi de trupa, antrenori, şi a spus că îşi va ţine fanii la curent cu noutăţile.

În 1983, Dave Mustaine a fondat Megadeth imediat după ce a părăsit formaţia Metallica. Megadeth a fost nominalizată de 11 ori la premiile Grammy, însă nu a primit niciun trofeu. Piesa „Countdown to Extinction”, de pe albumul cu acelaşi nume, apărut în 1992, a clasat trupa pe locul 2 în Top 200 Billboard, imediat după lansare.

Megadeth, originară din Los Angeles, face parte din Big 4 (Big Four of Thrash), alături de Metallica, Slayer şi Anthrax.

Grupul a lansat 15 albume de studio, vândute în peste 50 de milioane de copii la nivel mondial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.