La mai mult de 80 de ani de la publicarea uneia dintre cele mai ingenioase poveşti scrise vreodată, studioul Fox readuce pe ecrane într-o nouă adaptare povestea Agathei Christie, "Crima din Orient Express", regizată de câştigătorul premiului BAFTA Kenneth Branagh, care interpretează şi rolul celebrului detectiv Hercule Poirot. Filmul va avea vineri premiera în Marea Britanie, iar în România va putea fi văzut din 24 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Distribuţia este alcătuită din staruri precum: Tom Bateman, Lucy Boynton, Olivia Colman, Penelope Cruz, Willem Dafoe, Judi Dench, Johnny Depp, Josh Gad, Manuel Garcia Rulfo, Derek Jacobi, Marwan Kenzari, Leslie Odom Jr, Michelle Pfeiffer, Sergei Polunin şi Daisy Ridley.

Producătorii filmului sunt Ridley Scott ("The Martian"), Simon Kinberg ("The Martian", "X-Men: Days of Future Past") şi Mark Gordon ("Steve Jobs"), Michael Shaefer şi Judy Hofflund. Michael Green ("Blade Runner 2", "Logan") a semnat scenariul.

"Crima din Orient Express" urmăreşte 13 străini care călătoresc prin Europa, toţi devenind suspecţi când are loc o crimă în tren. 

”Romanul «Crima din Orient Express» al Agathei Christie este misterios, captivant şi tulburător. Sunt onorat să lucrez cu acest grup fantastic de actori, pentru a aduce la viaţă acele poveşti întunecate în faţa unei noi generaţii de spectatori”, a declarat cineastul Kenneth Branagh.

În filmul din 1974, regizat de Sidney Lumet, Ingrid Bergman a câştigat cu rolul ei de misionară suedeză cel de-al treilea Oscar şi primul pentru rol secundar. Distribuţia a fost alcătuită din Albert Finney, Lauren Bacall, Jacqueline Bisset, Colin Blakely, Sean Connery, John Gielgud, Anthony Perkins, Vanessa Redgrave şi Michael York.

Filmul “Murder on the Orient Express/ Orient Express” a fost un succes comercial, care a generat încasări de peste 35 de milioane de dolari în Statele Unite. Pelicula a fost, de asemenea, nominalizată la şase categorii ale pemiilor Academiei Americane de Film.

Noua versiune trebuie să se apropie de performanţele primei, spun criticii.

Povestea Agathei Christie, publicată în 1934, a fost adaptată din nou în 2001, pentru CBS, într-un film în care au jucat Alfred Molina şi Leslie Caron.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.