Creatorul de modă israeliano-american Alber Elbaz, victimă a Covid la 59 de ani, s-a aflat în fruntea casei Lanvin timp de 14 ani. El şi-a creat propria marcă, AZ Factory, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Născut în Maroc, Alber Elbaz (născut Albert) şi-a început cariera cu designerul american Geoffrey Beene la New York, înainte de a fi angajat de Guy Laroche.

Apoi a avut dificila misiune de a-i urma lui Yves Saint Laurent pentru a continua linia de pret-a-porter a creatorului francez în 1998, înainte de a se alătura echipei Lanvin în 2001.

Timp de 14 ani, el a reuşit un tur de forţă şi a revitalizat cea mai veche casă de modă franceză, fondată de Jeanne Lanvin în 1889, redându-i succesul şi notorietatea. 

La casa Lanvin, el şi-a impus stilul şi viziunea în moda feminină. O modă care pune în valoare corpul femeii.         

În 2010, el a semnat o colecţie capsulă pentru gigantul suedez pret-a-porter H&M.

Alber Elbaz a marcat moda lumii prin rochiile sale scurte, adesea negre, purtate de actriţele de la Hollywood precum Natalie Portman, Cate Blanchett sau Sienna Miller. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.