Cineaştii români din spatele conceptului realizării primului serial despre geto-daci, ″Geţii: Superstiţii şi Război″, Florin Anghel şi Paul Arion, negociază preluarea şi resuscitarea întregii reţele de cinematografe a istoricei Regii Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor (RADEF) RomâniaFilm din subordinea Ministerului Culturii, aflată în insolvenţă de peste 4 ani, conform datelor Profit.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La începutul anului 2018, Profit.ro anunţa că RADEF a intrat în insolvenţă la cererea în principal a Fiscului, care avea de încasat peste 25 de milioane de lei.

RADEF a pornit pe piaţă, după Revoluţie, cu un portofoliu de aproximativ 600 de săli de cinematograf şi mii de angajaţi, iar la momentul insolvenţei mai avea funcţionale doar 16 cinematografe la nivel naţional, din care unul singur în Bucureşti.

Acum, compania celor doi cineaşti români negociază preluarea reţelei de cinematografe.

”Suntem în prezent în negocieri pentru a prelua reţeaua românească de cinematografe a RADEF. Scopul este ca firma noastră să deţină 26 de locaţii de cinema în toată ţara, din care 6 sunt complet retehnologizate, generând venituri de circa 200.000 de euro pe an, iar alte 20 aşteaptă să fie upgradate tehnologic″, se afirmă într-un document al companiei analizat de Profit.ro.

Florin Anghel, regizor, scenarist şi producător, şi Paul Arion, care trăieşte în Marea Britanie, fiind expert în efecte vizuale cinematografice, deţinător a 5 premii Oscar, pentru realizările din peliculele Dune, Jungle Book, Blade Runner 1949, First Man şi Tennet, au înregistrat compania în România la ONRC la începutul lunii august, aceasta având un capital de pornire de 100.000 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.