David Benioff şi D.B. Weiss, cunoscuţi din postura de creatori ai serialului „Game of Thrones”, au renunţat la proiectele „Star Wars” la care erau angajaţi de Disney, astfel că viitorul acestora este incert momentan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Disney a anunţat anul trecut că pregăteşte trei noi filme „Star Wars”. David Benioff şi D.B. Weiss urmau să le dezvolte. Primul, a cărui producţie era programată să înceapă în 2020, ar urma să fie lansat în 2022. Celelalte două, în 2024 şi 2026.

Cei doi au fost angajaţi în 2018 să scrie şi să producă trilogia, însă au anunţat că se retrag pentru a se concentra pe noi proiecte pentru Netflix. Cu serviciul de streaming ei au semnat anul acesta - după ce au părăsit HBO, la finalul serialului „Game of Thrones” - un acord de 200 de milioane de dolari.

„Iubim «Star Wars». Când George Lucas l-a construit, ne-a construit şi pe noi”, au spus ei într-un comunicat citat de Reuters. „Dar într-o zi sunt doar câteva ore şi am simţit că nu putem să facem dreptate proiectelor «Star Wars» şi celor de la Netflix. Aşadar, cu regret, ne retragem”.

Disney se aştepta ca trologia realizată de cei doi să spună o poveste diferită de filmele francizei începute în 1977, în care au jucat Mark Hamill, Carrie Fisher şi Harrison Ford, şi care se va încheia în decembrie cu „Star Wars: The Rise of Skywalker”.

Kathleen Kennedy, preşedinta Lucasfilm, a spus: „David Benioff şi Dan Weiss sunt povestitori incredibili. Sperăm să îi includem în călătorie mai târziu, când vor putea să se îndepărteze de programul aglomerat pentru a se concentra pe «Star Wars»”.

Disney a mai anunţat recent o altă trilogie „Star Wars”, în pregătire de Rian Johnson, regizorul filmului „The Last Jedi”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.