"Copilul-problemă", filmul de debut al regizoarei Nora Fingscheidt care a avut premiera la Festivalul de Film de la Berlin, va rula din 6 decembrie în cinematografele din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producţia a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, unde a fost premiată cu Ursul de Argint - Premiul "Alfred Bauer" pentru invoaţie în cinematografie. 

Actriţa Helena Zengel este revelaţia cinematografiei europene în anul 2019. Are acum 11 ani şi a jucat deja în trei filme, două seriale şi un scurtmetraj. În prezent, ea se află la Hollywood, unde filmează alături de Tom Hanks într-un film regizat de Paul Greengrass.

"Copilul-problemă" a adunat peste 30 de nominalizări şi premii în festivaluri internaţionale importante, este nominalizat la European Film Awards (Oscarurile Europene) pentru "cel mai bun film" şi "cea mai bună actriţă în rol principal" (Helena Zengel). 

Membrii Academiei Europene de Film au ales "System Crasher" drept filmul cu "cea mai bună coloană sonoră" a anului, a fost desemnat propunerea Germaniei la Premiile Oscar iar în ţara de origine a depăşit, la nici o lună de la lansare, 500.000 de spectatori.

În România, "Copilul-problemă" a rulat în avanpremieră în competiţia TIFF 2019, unde, în urma votului spectatorilor, a primit Premiul Publicului. La Bucureşti a fost prezentat în avanpremieră în cadrul Zilelor Filmului German în două proiecţii, ambele sold-out.

La nouă ani, Benni este deja ceea ce asistenţii sociali numesc un "copil-problemă" şi este clar că nu are de gând să se schimbe. Pentru că Benni are un singur ţel: să ajungă acasă, la mama ei! Angajaţii de la protecţia copilului încearcă din răsputeri să găsească un cămin stabil pentru Benni. Aşa ajung la  Micha, un psiholog specializat în management-ul agresivităţii, care o însoţeşte pe Benni la şcoală.O rază de speranţă îşi face apariţia. Va reuşi Micha acolo unde toţi ceilalţi au eşuat? Va primi Benni atenţia şi afecţiunea celor din jur?

"Copilul-problemă" vorbeşte despre relaţiile puternice şi speciale care se creează între copii şi adulţi, despre neputinţa unui sistem de a se descurca cu un copil cu probleme şi despre nevoia noastră, a tuturor, de a fi iubiţi şi înţeleşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.