Planetariul din Constanţa a fost modernizat şi dispune de echipamente de ultimă generaţie, valoarea proiectului fiind de peste un milion de euro. Planetariul va fi redeschis de joi şi vor fi susţinute cinci demonstraţii în fiecare zi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii (CMŞN) a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că Planetariul îşi redeschide porţile, joi, după o perioadă în care a fost realizat un proiect pe fonduri europene. 
 
 
"Vizitatorii vor participa la prezentări interactive ale constelaţiilor şi obiectelor de pe bolta cerească, «navigând» prin univers prin intermediul proiecţiilor fulldome (la 360 de grade) ale sistemului laser 4K, de ultimă generaţie, instalat în Planetariu. De aceea, acum acesta este cel mai performant din sud-estul Europei”, a arătat sursa citată.
 
Directorul interimar al Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Iulian Călin, a afirmat că bugetul pentru acest proiect a fost de peste un milion de euro. 
 
"Bugetul proiectului UNIMIS pentru Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa este în valoare de 1.096.575,54 euro, 730.000 de euro fiind doar valoarea celor două proiectoare, unul american şi unul japonez, sistemul actual fiind cel mai performant din sud-estul Europei, unul de top mondial. Consiliul Judeţean Constanţa a sprijinit implementarea proiectului UNIMIS şi a asigurat, prin alocarea de subvenţie, disponibilitatea fondurilor necesare pentru achiziţionarea dotărilor din Planetariu”, a declarat Iulian Călin. 
 
De joi, vor fi susţinute cinci demonstraţii în fiecare zi, la orele: 9.45, 11.45, 13.45, 15.00 şi 16.00. Tariful pentru adulţi este de 18 lei, cel pentru însoţitor de 12 lei, iar elevii şi studenţii plătesc doar 4,5 lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.