Circulaţia rutieră pe mai multe străzi din zona Pieţei Ovidiu din municipiul Constanţa va fi restricţionată sâmbătă seară, acolo urmând să aibă loc concerte susţinute de Anda Adam, Cargo şi Voltaj. Transportul în comun va avea program special, iar peste 50 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică la acest eveniment.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, peste 50 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Tomis Constanţa în cooperare cu poliţişti din cadrul IPJ Constanţa, pompieri din cadrul ISU Constanţa şi agenţi ai firmelor de pază vor asigura ordinea şi siguranţa publică în Piaţa Ovidiu din Constanţa, pe timpul spectacolului "Revelion 2017”, la care se estimează prezenţa a peste 10.000 de persoane.

“Pentru realizarea accesului în condiţii de siguranţă a tuturor participanţilor, traficul auto în zona Peninsulară va fi restricţionat de la ora 18.00 până la ora 02.30, pe strada Ecaterina Varga, începând de la intersecţia acesteia cu strada Negru Vodă, pe bulevardul Tomis, începând de la intersecţia cu strada Traian, pe strada Vasile Alecsandri, începând de la Bulevardul Tomis, pe  strada Revoluţiei din 22 Decembrie 1989, începând de la strada Remus Opreanu”, se arată într-un comunicat al Grupării Mobile de Jandarmi Tomis.

Spectatorii şi riveranii sunt sfătuiţi de autorităţi să-şi parcheze autoturismele pe strada Traian, în zona instanţelor de judecată, la Termele Romane, în parcarea de la Poarta 1, pe bulevardul Elisabeta şi în Portul Tomis. De asemenea, zona în care se va desfăşura evenimentul va fi delimitată cu garduri metalice, iar în zonele de acces se va efectua control preventiv corporal şi al bagajelor, împreună cu firma de pază, au mai precizat jandarmii.

Spectacolul începe de la ora 18 cu un warm-up cu DJ, iar după ora 22.00 vor urca pe scenă Anda Adam, Cargo şi Voltaj. Atmosfera va fi întreţinută de prezentatorii Răzvan Petre (vocea matinalului de la Bucureşti FM) şi actorul Dan Cojocaru, precum şi de cabaretul Unique condus de Mirela Pană. La miezul nopţii a fost programat un foc de artificii care durează zece minute.

"Avem patru tone de artificii - dublu faţă de anul trecut. Constănţeni vor asista la un spectacol de muzică, lumină şi culoare pe cer. Sunt artificii de gradul 3 şi 4, adică tot ceea ce vedem la evenimentele din marile capitale ale lumii. Show-ul cu artificii va fi precedat de 10 minute de lasere şi proiecţii pe clădirea Muzeului de Istorie Naţională", a declarat Victor Maxim, preşedintele Asociaţiei Descoperă Constanţa, organizatorul evenimentului. 

Pentru show-ul de lasere, echipa tehnică a avut un buget de patru ori mai mare decât cel din 2015. Cele opt lasere puternice de 8 şi 10 watts sunt sincronizate pe muzică. Acestea încep spectacolul vizual la ora 23.50 şi totul se încheie cu numărătoarea inversă de la miezul nopţii.

Scena are 120 metri pătraţi şi o înălţime de aproape zece metri. În Piaţa Ovidiu, vor fi montate 70 de capete mobile de lumini, cele mai puternice dintre acestea fiind de 2000 W şi 50 de aparate cu lumină convenţională. De asemenea, pentru prima dată Constanţa va vedea două Space Canons – tunuri de lumină care duc cu gândul la cerul luminat din filmele cu Batman, au mai afirmat organizatorii.

Concertul va fi transmis în direct pe Youtube, pe Facebook şi pe un post local de televiziune.

Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa are program special în noaptea de Revelion. Astfel, începând cu ora 22.00 din mai multe cartiere ale Constanţei vor pleca autobuze spre Poarta 2, cu o frecvenţă între 15 şi 20 minute, iar după ora 1.00 va pleca ultima cursă de la Poarta 2 către diferite zone ale oraşului.

Revelionul 2017 a fost organizat de Asociaţia “Descoperă Constanţa” împreună cu Primăria municipiului Constanţa şi a costat 110.000 de euro, dintre care 20.000 au fost plătiţi de asociaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.