Filmul ”Brigada sinucigaşilor/ Suicide Squad”, inspirat din universul benzilor desenate DC Comics, a generat un conflict de proporţii între critici şi fani, înaintea lansării, după publicarea în presa americană a unor recenzii defavorabile, pe care fanii le consideră ”nedrepte”. În conflict s-a implicat şi regizorul peliculei, David Ayer, care a folosit un citat al revoluţionarului mexican Emiliano Zapata pentru a transmite că îşi iubeşte lungmetrajul şi crede în el, informează contactmusic.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deşi nu au văzut filmul, fanii s-au săturat de criticile la adresa universului DC Comics, după ce recenziile prea puţin favorabile pentru filmul ”Batman vs. Superman: Zorii dreptăţii/ Batman V Superman: Dawn of Justice”, lansat la începutul acestui an. Pe site-ul Rotten Tomatoes, care funcţionează ca un agregator de recenzii, atât ”Batman vs. Superman: Zorii dreptăţii/ Batman V Superman: Dawn of Justice”, cât şi ”Brigada sinucigaşilor/ Suicide Squad” au obţinut un scor slab, de 27%. În urma acestui scor foarte slab, un fan a iniţiat o petiţie pentru închiderea site-ului, din cauza ”recenziilor defavorabile nedrepte”.

Abdullah Coldwater, din Egipt, a spus că scopul petiţiei iniţiate de el este de a transmite un mesaj criticilor că ”foarte multe persoane nu sunt de acord cu recenziile lor”, chiar dacă fanii nu a văzut filmul, încă. Nici mulţi dintre critici nu l-au văzut, notează contactmusic.com.

Scenaristul şi regizorul filmului ”Brigada sinucigaşilor/ Suicide Squad”, David Ayer, a reacţionat la agitaţia stârnită pe internet pe această temă, citându-l pe revoluţionarul mexican Emiliano Zapata.

”Prefer să mor în picioare decât să trăiesc în genunchi”, a scris Ayer pe Twitter. ”Citatul din Zapata este felul meu de a spune că iubesc filmul şi cred în el. L-am făcut pentru fani. A fost cea mai frumoasă experienţă din viaţa mea”, a explicat regizorul, într-un al doilea mesaj.

Cele mai multe dintre primele recenzii scrise de criticii care au văzut filmul au fost negative, acuzând personaje slabe şi o intrigă întortocheată. Publicaţia The Hollywood Reporter a scris că acţiunea filmului este alambicată, în timp ce The Guardian afirmă că pelicula dă dovadă de ”absurditate şi stupiditate”. Vanity Fair a descris filmul drept ”urât şi plictisitor”, spre deosebire de Emipre, care i-a acordat lungmetrajului patru stele şi a scris că Ayer l-a regizat cu un aplomb ”curajos-sclipitor”.

Chiar înainte de premiera filmului, experţii au încercat să îşi dea seama ce s-a întâmplat. Ei cred că ar fi vorba de un scenariu scris în grabă, o perioadă de producţie prea scurtă, intervenţii ale unor directori de studio şi duble frenetice.

Între timp, responsabilii de marketing au pus ”Brigada sinucigaşilor/ Suicide Squad” pe lista filmelor care trebuie să fie vizionate în această vară, garantând încasări masive în box office, în weekendul de deschidere. Însă, rămâne de văzut dacă acestea vor da un impuls pentru continuarea aventurilor din seria ”Liga Dreptăţii” (”Justice League”). Orice s-ar întâmpla, întreaga industrie de film va lua cu precauţie decizia de a cheltui 200 de milioane de dolari pentru următorul ”blockbuster”.

Totuşi, criticile nu determină dacă un film are sau nu are succes. ”Batman v Superman” a înregistrat încasări de aproximativ 900 de milioane de dolari în box office şi este, în prezent, un bestseller pe DVD.

Filmul ”Brigada sinucigaşilor/ Suicide Squad”, regizat de David Ayer, îi are în rolurile principale pe actorii Will Smith, Margot Robbie, Jared Leto, Jai Courtney, Cara Delevingne, Ben Affleck şi Scott Eastwood. Pelicula a avut premiera în Statele Unite pe 5 august, în aceeaşi zi având loc şi premiera pe marile ecrane din România.

În doar două zile de proiecţii, filmul ”Suicide Squad”, realizat cu un buget de producţie de 175 de milioane de dolari, a obţinut deja încasări de peste 129,7 milioane de dolari pe plan mondial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.