Concursul de proiecte Rezidenţa FemArt pentru selecţia a cinci proiecte de lungmetraj propuse de cineastele din România aflate la început de carieră a fost lansat luni de Asociaţia Română a Femeilor în Cinema (ARFC).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concursul se adresează tuturor absolventelor unei facultăţi de film de naţionalitate română sau cu rezidenţa în România - scenariste, regizoare sau producătoare - care au scris, realizat sau produs până în prezent cel puţin un film de scurtmetraj şi se află în stadiul de dezvoltare cu primul sau al doilea film de lungmetraj.

Înscrierile pentru Concursul de proiecte Rezidenţa FemArt se fac prin completarea şi depunerea unui dosar online pe website-ul organizaţiei ARFC, ia termenul limită este 30 iunie 2021. Mai multe detalii şi informaţii despre modalitatea de aplicare sunt disponibile la https://arfc.ro/rezidenta-femart-2021/

Tematica Rezidenţei FemArt 2021 urmăreşte promovarea filmelor care propun forme novatoare sau aparţin genului fantastic şi reprezintă un prim demers în iniţierea unei platforme pentru dezvoltarea formală a genurilor şi limbajului cinematografic. O altă condiţie pentru participarea la concursul de proiecte este ca, în momentul aplicaţiei, canditatele să depună un draft de scenariu sau un treatment de minimum 12 pagini pentru lungmetrajul propus.

Criteriile de jurizare ale proiectelor depuse includ: calitatea aplicaţiei evaluată prin analiza filmului/filmelelor realizate anterior, importanţa temei pentru contemporaneitate, originalitatea subiectului, potenţialul artistic, dar şi textul scenariului, care ar trebui să ofere premisele unui film personal, de autor. În luna august 2021, în urma analizării tuturor proiectelor primite, juriul va desemna cinci finaliste care vor lua parte la o săptămână intensivă de lucru pentru dezvoltarea proiectului pe care l-au trimis în concurs.

Rezidenţa FemArt 2021 se va desfăşura în perioada 4 - 9 octombrie la Bucureşti şi va include sesiuni de training şi mentorat cu specialişti din cinematografia românească şi internaţională, dar şi o serie de evenimente conexe, precum proiecţii de film, masterclass-uri şi ateliere de pitching. La finalul acestei perioade, vor fi acordate trei premii: o bursă în valoare de 1.750 de euro, o bursă de tip consultanţă de scenariu şi una de participare la o platformă internaţională de co-producţie.

Rezidenţa FemArt este un proiect cultural cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), realizat cu sprijinul Uniunii Cineaştilor din România şi Aparte Film, în parteneriat cu Institutul Francez din România, Goethe-Institut şi Art No More - Premiile Sofia Nădejde.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.