„New Jazz Players”, concurs dedicat tinerilor solişti şi instrumentişti, va avea loc în cadrul Bucharest Jazz Festival, în perioada 1 - 7 iulie, în Piaţa „George Enescu” şi la sediul Arcub - Hanul Gabroveni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concursul se adresează artiştilor vocali şi instrumentiştilor de jazz români şi străini rezidenţi în România, în vârstă de până la 30 de ani, împliniţi până la data începerii competiţiei.

Saxofonistul şi compozitorul de jazz Cristian Soleanu, câştigător la prima ediţie a concursului, este curatorul ediţiei 2019 a Bucharest Jazz Festival. 

„Este pentru prima dată când vom avea, la Bucharest Jazz Festival, nu unul, ci trei artişti premiaţi în cadrul concursului din festival. De asemenea, anul acesta ne concentrăm pe mai multe discipline ale jazzului. Căutăm cei mai buni tineri interpreţi de jazz neconsacraţi, fie că sunt interpreţi vocali sau instrumentişti de jazz”, a transmis Cristian Soleanu.

Aplicanţii sunt evaluaţi de un juriu de specialitate în cadrul a două etape de concurs.

La finalul concursului, vor fi desemnaţi trei câştigători, care vor primi trei premii în valoare totală de 2.000 de euro (premiul I – 1.000 de euro, premiul al II-lea – 600 de euro, premiul al III-lea – 400 de euro). Câştigătorul premiul I va fi invitat să concerteze pe scena Bucharest Jazz Festival în cadrul ediţiei din 2020.

Înscrierile se pot face în perioada 29 aprilie - 24 mai, iar pe 3 iunie vor fi anunţaţi finaliştii primei etape de selecţie. Detaliile sunt disponibile pe bucharestjazzfestival.ro şi pe arcub.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.