„Săftiţa”, proiectul pop-folk lansat în 2018 de Marius Mihalache, şi distins anul următor cu Premiul Special al Senatului UNITER, va fi prezentat sâmbătă, de la ora 20:00, la Teatrul Godot.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Povestea româncelor, identitatea şi autenticitatea poporului român sunt portretizate cu sensibilitate şi originalitate la ţambal, Marius Mihalache fiind acompaniat pe scenă de artiştii din trupa sa.

Interpret şi compozitor, Marius Mihalache abordează diferite stiluri muzicale, pe care le îmbină, interpretând la ţambal muzică clasică, folclor, muzică romanes, jazz şi etno jazz.

Colaborarile lui Marius Mihalache cu artişti prestigioşi precum: Chick Corea, Gloria Gaynor, Nina Simone, Nigel Kennedy, Steve Vai,  Kitaro, Blood Sweat and Tears, Francis Ford Copolla, i-au adus recunoaştere internaţională, în timp ce originalitatea sa în interpretarea diferitelor stiluri de muzică la ţambal a impus acest instrument chiar şi în marile orchestre de muzică clasică.

La doar 17 ani, Marius Mihalache cânta la Scala din Milano, iar la 20 de ani a fost ales personal de muzicianul jazz Chick Corea pentru a susţine un recital în deschiderea concertului său din România.

Artistul s-a specializat în muzică de film şi compoziţie la Colegiul de Muzică din Berklee (Boston, SUA) şi a semnat coloana sonoră pentru producţii româneşti precum „Filantropica”, „Garcea şi Oltenii”, „Ticăloşii”, „Marilena”, „La urgenţă” şi „America, venim!”.

Între albumele lansate de Marius Mihalache se numără „Eclipse” (1998), „Rădăcini” (Doina: Omagiu Maria Tănase, 2002), „Performance - Live in Germany” (2002), „Ges Romano - Viaţa la ţigan” (2005), „Cei mai frumoşi ani” (2006), „World Symphony”(2007) şi „Back to  Swing” (2014).

Biletele se pot achiziţiona de pe site-ul teatrului: teatrulgodot.ro, dar şi pe mystage.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.