Scena muzicală din România va fi marcată, în luna iulie, de şapte festivaluri importante, care se vor desfăşura atât în Capitală, cât şi în provincie. Nume importante ale jazzului, muzicii electronice şi rock vor concerta în premieră în ţara noastră, în timp ce altele vor reveni drept capete de afiş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Shine se va desfăşura la Arenele Romane din Bucureşti, în perioada 1 - 2 iulie. Alternosfera, Subcarpaţi, Robin and the Backstabbers, Firma, Travka şi Coma se numără printre cele 18 formaţii confirmate. În ziua concertului, la intrare, abonamentele vor costa 100 de lei, iar biletele de o zi vor costa 60 de lei.

Trupa symphonic metal Therion susţine, pe 3 iulie, de la ora 21.30, un concert acustic, în premieră europeană, la Hard Rock Cafe din Bucureşti, unde va prezenta piese de pe mai multe albume cuprinse în discografia sa. Biletele pentru concertul de la Bucureşti sunt disponibile în reţeaua iabilet.ro, la mai multe categorii de preţ: 92, 127 şi 157 de lei.

Compozitorul şi instrumentistul jazz Jack DeJohnette este cap de afiş al celei de-a 20-a ediţii a Gărâna Jazz Festival, care se desfăşoară între 7 şi 11 iulie, în Poiana Lupului, Hanul La Răscruce şi Biserica Catolică din satul Văliug. Pe cele trei scene ale festivalului vor concerta nume de referinţă ale jazz-ului nordic, occidental şi oriental printre care Yuri Honing Acoustic Quartet (Olanda), Enrico Rava (Italia), Kari Ikonen Trio (Finlanda/ Armenia), Magnus Öström Band (Suedia), FOOD (Marea Britanie, Norvegia), Nils Petter Molvær (Norvegia) şi Louis Sclavis Trio (Franţa).

Evenimentul Lazy Monday, aflat la prima ediţie, aduce pe scena Teatrului de Vară Herăstrău, trupele britanice James şi Public Service Broadcasting. Biletele pentru evenimentul din 11 iulie au preţuri de 175, 200 şi 220 de lei, până pe 10 iulie, iar în ziua evenimentului ele costă 195, 220 şi 240 de lei.

Trupa americană de thrash metal Megadeth concertează, pe 13 iulie, la Arenele Romane din Bucureşti, evenimentul făcând parte din turneul de promovare a albumul ”Dystopya”, lansat la începutul acestui an. În deschidere vor urca pe scenă grupurile Myrath şi Dirty Shirt. Biletele pentru acest eveniment costă 120 de lei, iar în ziua concertului preţul unui bilet va fi de 145 de lei.

Grupul Carla's Dreams, originar din Republica Moldova, susţine un concert, pe 14 iulie, de la ora 19.30, la Amfiteatrul ”Mihai Eminescu” din Parcul Naţional, Bucureşti. Biletele costă 95 şi 115 lei.

Festivalul Electric Castle se va desfăşura, anul acesta, în perioada 14 - 17 iulie. Skrillex, Sigur Ros, Bring Me The Horizon şi Bastille au fost confirmate drept capete de afiş ale festivalului aflat la a patra ediţie. Pe scenele de la castelul Banffy (localitatea Bonţida, judeţul Cluj), vor urca, între alţii Paul Kalkbrenner, Rusko, Dub Pistols, Flux Pavilion, Enter Shikari, Gorgon City, De Staat şi God Is an Astronaut. Preţul unui bilet pentru o zi este de 159 de lei, în timp ce un abonament pentru 4 zile costă 399 de lei.

Formaţia germană Scorpions revine în concert la Bucureşti, pe 16 iulie, la complexul Romexpo. Evenimentul face parte din turneul prin care trupa sărbătoreşte 50 de ani de activitate. Biletele costă 172, 205 şi 270 de lei, la care se adaugă taxe.

Scorpions
Scorpions

Patrice, Redman, Dub Fx, Dilated Peoples şi Coely sunt artiştii internaţionali care vor susţine concerte la cea de-a treia ediţie a festivalului de cultură şi artă urbană CreativeFest, care va avea loc în perioada 22 - 24 iulie, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Pe scena festivalului vor mai urca Gojira & Planet H, Omul cu sobolani, Şuie Paparude, Culese din Cartier (Argatu, Fraţii Grime, Fantome şi Cred Că Sunt Extraterestru), CTC (Vlad Dobrescu, Deliric şi DOC), Coma, Tony Baboon, Robin and the Backstabbers, Basska, Alan & Kepa, Raku şi Dj K-lu & DJ Sauce. Participarea la eveniment este gratuită.

Formaţiile Katatonia şi Pain of Salvation sunt capete de afiş ale ediţiei de anul acesta a festivalului ARTmania, care se desfăşoară, între 29 şi 31 iulie, în Piaţa Mare din Sibiu. Accesul publicului la eveniment va fi gratuit.

Grupurile Golan, Coma, Viţa de Vie, Pixels, Gojira şi Filarmonica Muntenia se numără numele româneşti care fac parte din lineup-ul celei de-a şaptea ediţii a Padina Fest, care va avea loc în perioada 28 - 31 iulie, pe platoul din Parcul Natural Bucegi. Abonamentele pot fi cumpărate din reţelele Eventim, Myticket şi Iabilet.ro, la preţul de 100 de lei.

Cea de-a şaptea ediţie a festivalului Rock The City se desfăşoară, în Piaţa Constituţiei din Capitală, între 29 şi 31 iulie. Capetele de afiş ale evenimentului sunt formaţiile Muse (29 iulie), Iron Maiden (30 iulie) ;i Twisted Sistser (31 iulie). Abonamentele pentru primele două zile de festival costă 270, 367 şi 464 de lei, la care se adaugă taxe. Cei care deţin un abonament pentru primele două zile de festival vor avea intrare liberă la concertul Twisted Sister. Pentru cea de-a treia zi a Rock The City, biletele costă 162, 194 şi 248 de lei, fără taxe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.