Concernul de asigurări Chubb refuză să plătească pentru apărarea în instanţă a producătorului hollywoodian Harvey Weinstein, acuzat de mai multe femei de hărţuire sexuală şi viol, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chubb refuză să plătească pentru apărarea lui Weinstein în 11 procese care se află pe rol, prin care acesta este acuzat că a hărţuit şi agresat sexual mai multe femei, pe parcursul a peste trei decenii.

Potrivit Chubb, mai multe unităţi ale concernului au emis 80 de poliţe de asigurare pentru Weinstein şi familia lui în perioada 1994 – 2018. În mod normal, Chubb ar trebui să acopere şi costurile legale pentru apărarea producătorului faţă de acuzaţii referitoare la daune provocate de el ori la rănirea accidentală a unor persoane. Însă, asiguratorul susţine că în acest caz Weinstein a avut comportamentul sexual inadecvat în mod intenţionat.

Chubb Indemnity Insurance Co şi alte unităţi ale Chubb au solicitat New York State Supreme Court o hotărâre potrivit căreia termenii pentru asigurare exclud apărarea în procese, mai ales în ceea ce priveşte abuzul sexual, discriminarea şi faptele intenţionate care încalcă legea. 

Un reprezentant al lui Weinstein nu a răspuns încă la solicitarea Reuters de a oferi un punct de vedere.

Scandalul „Weinstein” a început pe 5 octombrie 2017, după ce The New York Times şi The New Yorker au publicat articole în care mai multe femei îl acuzau pe producător de hărţuire sexuală. Între ele, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow şi Angelina Jolie, Cara Delevingne, fotomodele şi angajate ale lui Harvey Weinstein. În plus, alte femei, între care se numără Rose McGowan, îl acuză de viol.

Harvey Weinstein a negat acuzaţiile, spunând că toate relaţiile sexuale pe care le-a întreţinut au fost consimţite.

Producătorul a fost concediat din Weinstein Co., după ce anunţase că se retrage pentru o perioadă nedeterminată de la cârma firmei pe care a înfiinţat-o împreună cu fratele lui, Bob. Harvey Weinstein a demisionat apoi din consiliul de conducere al companiei.

Mai mulţi laburişti, membri ai Parlamentului, i-au cerut prim-ministrului Theresa May să retragă titlul de Comandor al Imperiului Britanic pe care producătorul Harvey Weinstein l-a primit în 2004.

Soţia lui Harvey Weinstein, Georgina Chapman, cofondatoare a brandului de lux Marchesa, a anunţat că se desparte de producător, pentru „acţiunile sale de neiertat”.

Emmanuel Macron a spus că a început procedurile de retragere a Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare acordat în 2012 lui Harvey Weinstein.

BAFTA (British Film Academy of Film and Television Arts) i-a retras producătorului statutul de membru. În plus, consiliul Academiei de Film Americane a votat „cu mult peste majoritatea de două treimi care era necesară” pentru ca lui Harvey Weinstein să îi fie retras titlul de membru. El a fost dat afară din rândul membrilor Sindicatului Regizorilor Americani (DGA), Sindicatului Producătorilor Americani (PGA) şi din The Television Academy.

Weinstein este investigat de poliţia din Los Angeles, New York şi Londra pentru mai multe acuzaţii de agresiune sexuală. El a fost dat în judecată de mai multe femei.

Între procesele care au fost intentate împotriva producătorului se numără şi unul deschis de Eric Schneiderman, procurorul general al statului New York, care îl acuză pe acesta de încălcări ale drepturilor omului.

Producţiile cinematografice la care a lucrat Harvey Weinstein însumează peste 300 de nominalizări la Oscar şi 81 de premii oferite de Academia de Film Americană. El a primit un premiu Oscar pentru filmul „Shakespeare in Love”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.