Conacul tipic englezesc în care a fost filmată miniseria TV ”Mândrie şi prejudecată”, realizată în 1995 de BBC pe baza romanului omonim scris de Jane Austen, a fost scos pentru prima dată la vânzare după o perioadă de 70 de ani, contra sumei de 11,6 milioane de dolari, informează apartmenttherapy.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conacul Luckington Court este o proprietate aflată la sud de Cotswolds, în comitatul britanic Wiltshire. Clădirea a fost prezentată ca reşedinţă a familiei Bennet în populara miniserie de televiziune realizată de postul BBC pe baza romanului clasic ”Mândrie şi prejudecată” scris de Jane Austen.

În acea miniserie TV, Jennifer Ehle a jucat rolul Elizabeth Bennet, iar Colin Firth a interpretat personajul Mr. Darcy.

Proprietatea este foarte veche şi, potrivit unor documente de arhivă, pe locul în care se află actualul conac se afla în trecut o clădire care aparţinea regelui Harold, ce a fost menţionată în anul 1066.

Actuala clădire datează de la începutul secolului al XVII-lea, fiind construit de familia Fitzherbert, comercianţi bogaţi din Bristol, care au cumpărat Luckington în 1632 şi au rămas în posesia acestei proprietăţi până la începutul anilor 1800, potrivit revistei Country Life.

Conacul Luckington Court are în jurul său un teren de 63 de hectare, pe care se află grădini frumos decorate, padocuri, păşuni şi o pădure care se întinde până la râul Avon. 

Clădirea în sine are o suprafaţă de 890 de metri pătraţi şi include şase săli de recepţii, şapte dormitoare principale, şase săli de baie şi o anexă.

În jurul ei se află şi cabane, grajduri şi câteva clădiri modernizate folosite de fermieri.

Actualul proprietar, June Pollock, a decis să renoveze şi să modernizeze proprietatea după moartea mamei sale, în anul 2003.

Conacul şi proprietatea pe care se află acesta sunt puse în vânzare de agenţia imobiliară Strutt & Parker contra sumei de 9 milioane de lire sterline (11,6 milioane de dolari).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.