„Club Zero”, nominalizat la Palme d'Or şi filmat la Oxford, cel de-al patrulea film selectat la Cannes al regizoarei austriece Jessica Hausner, explorează capcanele delegării responsabilităţilor educaţionale şi parentale într-o satiră socială despre nişte elevi care vor să salveze planeta mâncând sănătos. Filmul va fi distribuit în cinematografe de Independenţa Film din 8 martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Domnişoara Novak (Mia Wasikowska) se alătură personalului unui internat internaţional pentru a preda un curs de alimentaţie conştientă. Ea ne spune că a mânca mai puţin este sănătos. Ceilalţi profesori observă cu întârziere ce se întâmplă, iar până încep să se prindă părinţii distraşi, Club Zero, clubul exclusivist al celor ce mănâncă aproape nimic, este deja o realitate.

Inspirat din experienţa regizoarei la un internat catolic din anii ‘80, unde mâncatul puţin era considerat o mare virtute, „Club Zero” discută modul în care cei mai mulţi părinţi delegă responsabilitatea creşterii copiilor altor persoane şi adresează cea mai mare frică a acestora: aceea de a îi pierde cu totul.

Andrei Hozoc, un tânăr român de 18 ani, într-un rol secundar

În distribuţie se regăsesc atât nume cunoscute, precum Mia Wasikowska („Alice in Wonderland” sau „The Kids Are All Right”) şi Sidse Babett Knudsen („Westworld” sau „Les Traducteurs”), dar şi adolescenţi debutanţi, printre care Andrei Hozoc, un tânăr de 18 ani din România care, aflându-se la studii în UK, la sugestia unei profesoare, s-a prezentat la casting.

„Am ajuns să dau probă pentru că profesoara mea de pe atunci ne tot trimitea anunţuri de castinguri şi am făcut un pariu pe cinci lire cu un prieten că o să am un rol în acest film. Am susţinut vreo cinci probe, din care la ultimele două, când deja rămăsesem câte doi pe rol, au participat şi Lucy Pardee, Casting Director, cât şi Jessica Hausner, regizoarea filmului.

A fost o experienţă unică, mai ales că pasiunea mea este cinematografia, să fiu acolo, pe set, în mijlocul lucrurilor. Jessica Hausner a fost foarte drăguţă cu mine, i-am spus că visul meu din copilărie este să scriu şi să regizez filme, iar ea, de fiecare dată când avea ocazia să îmi arate chestii sau sp îmi dea sfaturi în acest sens, o făcea. De asemenea, Mia Wasikowska este o persoană foarte caldă, foarte drăguţă cu noi, era practic parte din gaşca noastră, a elevilor. Este genul de om care se plimbă seara cu bicicleta şi care se odihneşte cu ochii închişi în pauze.

Să merg la Cannes în calitate de actor a fost tare şi m-a făcut să îmi doresc şi mai mult să ajung acolo cu propriul meu film, scris şi regizat de mine. Experienţa asta mi-a arătat că se poate. Penru anul viitor, deja am fost acceptat la facultate din Toronto, unde voi studia Film, asta fiind pasiunea mea de pe la zece ani.”, spune Andrei Hozoc.

„Club Zero” este cel de-al şaselea film al regizoarei Jessica Hausner şi al doilea în limba engleză. A debutat în 2001 cu Lovely Rita, iar Little Joe (2019), primul ei lungmetraj de limbă engleză, i-a adus actriţei din rolul principal, Emily Beecham, premiul de interpretare feminină.
Programul „Club Zero” în cinematografe: https://www.independentafilm.ro/project/club-zero/

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.