„Mandibules”, comedie semnată de excentricul regizor francez Quentin Dupieux, va avea premiera în cinematografele româneşti pe 18 iunie. Între filmele care vor rula vara aceasta pe marile ecrane din ţară se numără „Adieu les cons”, de Albert Dupontel, şi „Gli anni più belli”, de Gabriele Muccino.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Mandibule/ Mandibules”, cel mai nou film al lui Dupieux, cu Adèle Exarchopoulos în rol principal, un „Dumb and Dumber” pe Coasta de Azur, este distribuit de Independenţa Film. 

Filmul spune povestea a doi prieteni de-o viaţă, tăntălăii Jean-Gab (David Marsais) şi Manu (Grégoire Ludig), care descoperă o muscă gigantică în portbagajul unei maşini furate şi decid să o dreseze pentru a câştiga bani de pe urma ei.

Un road movie atipic, care se diferenţiază de filmele de gen prin absurdul poveştii expuse, specifice regizorului francez Quentin Dupieux, „Mandibule” este o sinceră şi ingenuă comedie despre prietenie, în care Adèle Exarchopoulos interpretează rolul unei femei rămase cu sechele în urma unui accident, care vorbeşte foarte tare cu cei din jurul ei.

Filmul a avut premiera internaţională la Festivalul de Film de la Veneţia în 2020 şi a atras atenţia presei de specialitate, dar şi a publicului, amintind de „Dumb and Dumber” şi de „Beavis and Butt-Head”, iar prestaţia celor doi actori din rolurile principale le-a adus un premiu de interpretare la festivalul de la Sitges (Spania).

Quentin Dupieux, celebru pentru îndrăzneala filmelor sale, caracterizate de comicul absurd generat de situaţii bizare şi neaşteptate, s-a născut în 1974, la Paris. La vârsta de 18 ani şi-a cumpărat primul sintetizator şi a devenit cunoscut sub numele de scenă Mr. Oizo. Sub acest pseudonim a lansat single-ul de succes „Flat Beat”, în 1999. E regizor şi DJ.

În SUA a regizat comedii neconvenţionale ca „Rubber”, „Wrong, Wrong Cops” şi „Reality”, iar în  Franţa a început să facă filme din 2018: „Au poste!”, cu Benoît Poelvoorde şi Grégoire Ludig, şi „Le daim”, cu Jean Dujardin şi Adèle Haenel. Pentru realizarea temei muzicale a filmului „Mandibule” a colaborat cu formaţia britanică Metronomy.

În următoarele luni, Independenţa Film va lansa în cinematografele din România:
„Adio, proştilor!/ Adieu les cons” (r. Albert Dupontel) - o comedie neagră cu Virginie Efira şi Albert Dupontel în distribuţie care a câştigat şase premii César. Premiera: 9 iulie
„Anii noştri de glorie/ Gli anni più belli” (r. Gabriele Muccino) - o poveste fermecătoare de dragoste şi despre prietenie care se întinde pe parcursul a peste 40 de ani, cu Pierfrancesco Favino în unul dintre rolurile principale. Premiera: 6 august
„Nowhere Special” (r. Uberto Pasolini) - un tată singur ce suferă de o boală incurabilă încearcă să găsească o familie pentru fiul său. Filmul a avut premiera internaţională la Festivalul de la Veneţia în 2020. Premiera: 27 august
„Lecţii de persană/ Persian Lessons” (r. Vadim Perelman)  - un tânăr evreu trimis într-un tabără de tranzit pretinde că este iranian, drept care este forţat să predea Farsi, o limbă pe care nu o cunoaşte, unui comandant nazist. Premiera: 17 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.