Comedia "Bourek" va deschide ediţia 2017 a Divan Film Festival de la Port Cultural Cetate, care adună, în perioada 18-26 august, 18 filme de lungmetraj, din care 17 vor fi proiectate în premieră naţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul care va deschide ediţia dedicată amorului balcanic este “Bourek” (Grecia/ Cipru/ SUA, 2016), o comedie dulce-amară, în care protagoniştii călătoresc, mănâncă şi se iubesc în insula ficţională Chronos. 

În lungmetrajul regizorului Vladan Nikolic, bourek-ul este o specialitate culinară a cărei apartenenţă e disputată aprig de greci, turci, albanezi sau bulgari şi, totodată, pretext pentru discuţii care continuă până târziu în noapte, unind sau dezbinând cupluri, creând noi poveşti de dragoste sau punându-le capăt. Eleni (Katerina Misichroni) găteşte pentru toţi oaspeţii ei, dar mai ales pentru Frank (Jason Grechanik), astfel încât în această coproducţie Grecia – Cipru - SUA, dragostea, fie ea şi culinară, pluteşte în aer.

“A Brief Excursion/ Kratki izlet”, în regia lui Igor Bezinovic, Croaţia, 2017, şi “Wind/ Vetar”, regizat de Tamara Drakulic, Serbia, 2016, vor fi proiectate în premieră naţională în Port Cultural Cetate în cea de-a doua săptămână de Divan Film Festival.

Tema festivalul de anul acesta este dragostea. Iubirea călătoare se vede în  “Light Thereafter”, de Konstantin Bojanov, Bulgaria/ Belgia, 2017, un drum pe care protagonistul îl parcurge în sens invers, pentru ca la final, să se regăsească pe sine. În “Exotica, Erotica, Etc.”, de Evangelia Kranioti, Franţa/ Grecia 2015, dragostea se simte pe drum ca acasă. 

Divan Film Festival va avea loc în perioada 18 - 20 august în Craiova (Centrul Vechi), iar în perioada 21 - 26 august în Portul Cultural Cetate. Intrarea este liberă la toate proiecţiile şi concertele Divan Film Festival.

În timpul desfăşurării festivalului, camparea este gratuită în Portul Cultural Cetate, iar înscrierile se pot face printr-un mesaj transmis pe pagina de Facebook a Divan Film Festival.

Divan Film Festival este un proiect cultural organizat de Fundaţia pentru Poezie “Mircea Dinescu” şi co-finaţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova, Centrului Naţional al Cinematografiei şi Institutului Cultural Român.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.